A nap a Vad Kunság című természetfilm vetítéssel vette kezdetét a művelődési házban. Ezután Daróczi Csaba fotóművész előadása következett, melynek mottója a természetfotózás volt. Az vetítettképes előadás remélhetőleg sok diákban elültette a Kiskunság szeretetét és talán meg is mozdulnak néhányan a fényképezés irányába. Az előadó szerint nem kell ahhoz márkás fényképezőgép, hogy meglássuk a tájban, a fényekben és a felbukkanó állatokban a jó fotótémát.

-Hirdetés-

10 órakor vette kezdetét a Hősök terén, azaz a városközponti parkban az akadályverseny. Ennek keretében a pedagógusok adták az állomásokat, ahol különböző természetrajzi témákban kérdezgették a résztvevő 5. és 6. évfolyamos csapatokat. A témákat Font Lajosné tanárnő foglalta kérdésekbe, feladatokba. Szerepelt köztük bibliai növényismeret (adott időre minél több felsorolva), falevelek felismerése, zsákbamacska (kitapogatás alapján felismerés), puzzle, egészséges életmód, szólások és közmondások állatokról, nemzeti parkjaink emblémája és állatnevek elmutogatása activity keretében. Na, vajon a harkályt hogy mutogatták el? Róla azt kell tudni, hogy azért van csőre, hogy ne a fejét verje a fába…

Közben nekem is volt időm visszaemlékezni, hogy hogy zajlott annak idején egy ilyen akadályverseny: biciklivel tekertünk ki a tóra, hogy körbejárjuk az erdőket. Az állomások nem 10 méterre voltak egymástól, hanem 510-re, amikor odaértünk, nem viháncoltunk, hanem jelentettünk, a feladatok a látható táji elemekre (erdő, vízpart, puszta, szőlő, gyümölcsös) építettek, és mire a 5-6 kilométeres gyaloglás után megérkeztünk a tópartra, a szülők paprikás krumplival vártak minket. Hozzá langyos meggymárka! Aztán focimeccs hazaindulásig.

Nem hiányzik ez a romantika senkinek?

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS