Negyedszázados testvérvárosi kapcsolat köti össze Izsákot a németországi Strullendorf városával. Az 1995-ben megkötött testvérvárosi szerződésbe foglalt együttműködés igazából a családok kapcsolatára épül. A rendszeressé vált kölcsönös látogatások alkalmával a vendégeket nem szállodában, hanem családoknál helyezték el, ami egyre erősebbé váló személyes kötődést eredményezett. Az évenként felváltva szervezett látogatások is új célokkal gazdagodtak. Az izsákiak tavaly a Strullendorfi Őszi Vásár alkalmával voltak Németországban, az idén, 2018. május 24-28. között, a német vendégek az Izsáki Tavaszi Majálison vettek részt.

-Hirdetés-

Természetesen az évek során cserélődnek a résztvevők is. A mostani 35-fős küldöttségben is új, fiatal arcok jelentek meg, jelezvén a töretlen érdeklődést. A vendéglátó családok régi ismerősként, szeretettel fogadták a német vendégeket. Közösen vettek részt a Tavaszi Majális főző- és a futóversenyén. Ittlétük alatt a vendégek Kalocsán az Érseki Palotát, Bátyán a paprika manufaktúrát, és az új izsáki általános iskolát nézték meg. A Sárfehér Néptáncegyüttes magyaros vacsorával és táncházzal viszonozta a németországi fogadtatást. Közös kirándulás alkalmával a Parlament meglátogatása volt a program.

A vendégek részéről Wolfgang Desel, Strullendorf polgármestere örömét és köszönetét fejezte ki az izsákiaknak a szívélyes vendégfogadásért. Mondok József, Izsák polgármestere azt emelte ki, hogy, bár a szervezeti keretek megteremtése a két város vezetésének a dolga, de a kapcsolat igazi erejét a családok személyes kötődése adja.

Jövő nyáron az izsákiak látogatnak Strullendorfba…

-fg-

MEGOSZTÁS