Ünnepi alkalomra gyűltünk össze június 1-én a kiskőrösi evangélikus imaházban. A KEVI Harangvirág Evangélikus Óvoda Katica csoportja az év közben tanult népi játékokból, táncos elemekből mutatott be koreográfiát, a Halacska csoport lakodalmat idézett a színpadra, melyet a szülők örömmel  és nagy tapssal fogadtak.

-Hirdetés-

A műsor összeállítását és betanítását Turú Gyuláné néptáncoktató segítette. A felkészítő óvodapedagógusok Menyhárt Laura, Szentgyörgyi Adrienn, Csővári Gáborné és Udvarhelyiné Polereczki Hajnalka voltak.

A ballagó ünnepséget hagyományainkhoz híven az evangélikus templomban tartottuk. Megható volt a 27 búcsúzó óvodás orgonajátékra történő bevonulása az oltár elé. A ballagók versekkel, énekekkel, emlékképek felidézésével köszöntek el nevelőiktől, társaiktól az óvodától.  A tarisznya mellé a gyermekek emléklapot vehettek át, melyen személyre szóló bibliai ige volt az útravaló. A tagintézmény vezetője Dénes Istvánné beszédében kiemelte azokat a pillanatokat, amelyekre emlékezhetünk. Elmondta, hogy hisz abban, hogy az evangélikus óvoda által közvetített értékeket mindenki a szívébe zárta, és tovább hordozza. Megköszönte a szülőknek a kölcsönös bizalom jegyében együtt töltött időt, az önzetlen támogatást, elfogadást, megértést és szeretetet. Áldással indította további útjukra Farkasné Gombár Ildikó a ballagó gyermekeket. A vezető megköszönte az egyház és az intézmény vezetésének az óvoda működéséhez szükséges feltételek magas színvonalú biztosítását, és a nevelőmunkát segítő külső szakembereknek a támogató tevékenységét: Farkasné Gombár Ildikónak a keresztyén foglalkozások vezetését, Turú Gyulánénak a dinamikus táncórákat, Domonyiné Borbényi Katalinnak a logopédiai és fejlesztő foglalkozásokon nyújtott lelkiismeretes munkáját, Danics-Szemkeö Kingának a mozgásfejlesztő órákat, Virág Tibornak a foci suli, Scrob Erzsébetnek a vitamintorna, Mészáros Nórának a kézműves szakkör, Csővári Gábornénak a zene-vonat és Udvarhelyiné Polereczki Hajnalkának a sakkjátszótér vezetését. A leköszönő SZMK vezetők – Mikus-Kovács Andrea, Weiszhaupt Péterné és Virág Tibor áldozatos, önzetlen tevékenységét virággal és jelképes ajándékkal köszönték meg. A szülők megható kis verssel és énekkel, valamint az óvodás évekről szóló prezentációval kedveskedtek a pedagógusoknak és a nevelőmunkát segítőknek.

Dénes Istvánné
Fotók: Filus Tibor

MEGOSZTÁS