Idén június 3-án vasárnap már harmadik alkalommal került megrendezésre Soltvadkert Város Önkormányzata szervezésében a Gasztro nap és Koccintás. A Piac téren délben kezdődő bográcsos ételek főzőversenyére 13 csapat nevezett be és mérte össze tudását. A versengést a Tázlár Község Önkormányzata nyerte Erdődi György főztjével.

-Hirdetés-

A délután folyamán több zenei fellépő és a helyi, valamint a környékbeli termelők termék kiállítása, kézművesek vására színesítette a programot. Kóstolni lehetett soltvadkerti borokat, és pálinkákat.

A Gasztro nap zenei és táncos fellépői voltak; Soltvadkert Város Citerazenekara és Népdalköre, Terne Lulugya Néptáncegyüttes, Szivárvány néptáncegyüttes, Búzavirág Asszonykórus, Sárfehér Néptáncegyüttes, Zagyva Banda Népzenekar, Dankó Pista Férfikar. A Fangler’s együttes koncertje és a Magna Cum Laude koncert.

A két koncert között tartották meg a koccintást, amihez a Soltvadkert Város Önkormányzata biztosított 1000 Soltvadkert város címerét tartalmazó boros üvegpoharat, aki ezzel koccintott az haza is vihette emlékül.

A folyamatosan érkező érdeklődők az esti koncertre megtöltötték a Piac teret. Óriási meglepetést okozott mindenkinek Mező Mihály a Magna Cum Laude énekese közvetlenségével, hogy lement a rajongói közé egy-egy kézfogásra, és éneklésre biztatva az embereket. Ezen, és egész délután szerzett jó élményeikkel térhetett haza mindenki.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS