…ráadásul a szénaboglyában. Nosza, rajta, irány a megkeresés! De mindezt szintidőre! Ilyen és ehhez hasonló feladatok várták a gyerekeket a soltvadkerti református hittanos gyereknapon, melyet az évzáró istentisztelet után vasárnap délután rendeztek meg a templom kertjében. Mint Siposné Zita hitoktató elmondta, a mintegy 60 gyereket rendkívül sok kihívás és kaland várta. A kisebb és nagyobb játékok mind csapatversenyre, mind egyéni szórakozásra kiváló lehetőséget nyújtottak.

-Hirdetés-

Az állomások a nagyobb hittanosok, azaz az ifisek voltak. Képzeljük csak el: melyik kamaszfiú hagyná, hogy a fejére bukósisakot, arra pedig egy felmosóvödröt erősítsenek, amibe a kisebbek labdákat dobálnak? Egy másik pedig lelkesen tűri, hogy a vízágyús lufizáson néha mellé lőve őt is összevizezzék. A mérőszalagos pingponglabda-gurítás és a mezítlábas kislabda kiszedés a jégkockák közül pedig igazi kuriózum a gyereknapok világában.

A szülői segítség ugyancsak elkelt: a bekötött szemmel való bóklászás a műanyag poharak között csak apa bekiabálásaival lehet sikeres, a legkisebbek mágneses horgászását pedig először meg kell mutatni!

A templom előtti parkolóban Medgyes Attila telepedett le: már a BMW-Meet-re készülve hozta elő kisautóit, biciklijeit, hogy a gyerekek kedvükre keringjenek a pályán. Nagy sikere volt az utasszállító biciklinek, ahol a legkisebbek kuksoltak hátsó ülésen.

Odébb lovaskocsijárat indult: a kiskőrösi Litauszki János csodajárgányára több tucat ember is felfért egyszerre. Fentről látni a falut mindig különleges — pláne gyereknapkor!

A gyülekezet ezután már csak a nyári hittanostáboraira készül, melyek — látva a vasárnapi aktivitást — bizonyára jó hangulatban és mély lelkiségben telnek majd.

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS