Kiskőrösi NKSZSE kézilabda klub szezonzáró összejövetelt tartott a KT Bem József Általános Iskola aulájában. A rendezvényre eljöttek az egyesület utánpótlás játékosai és a szülők is.

-Hirdetés-

Az eseményen László Zsolt edző köszöntötte a megjelenteket, majd Domonyi László polgármester mondott beszédet. A város első embere kiemelte, hogy Kiskőrösön a kézilabda az egyik vezető sportág, mely fejlődésében nagy előrelépést jelenthetne az új sportcsarnok megépítése. A település vezetői már szemrevételezték a siófoki sportcsarnokot, melyhez hasonlót szeretnének itt is felépíteni. A KEVI igazgatónője Szentgyörgyiné Szlovák Mária örömét fejezte ki, hogy új sportcsarnokot tervez építeni a város, mert jelenleg igen leterhelt a városi sportcsarnok. Kiemelte, hogy fontos a felnőtt csapat szerepeltetése is, hiszen a fiatalok így hosszútávon szolgálhatják a klub érdekeit. Elmondta, hogy a rendszeres sport egy életforma, melyhez Kiskőrösön minden adott. A középiskolai oktatás helyzetét is jónak ítélte meg a városban és megjegyezte, hogy innen is el lehet jutni bármely főiskolára vagy egyetemre.

A Wattay Középiskola és Szakiskola igazgató helyettese Fülöpné Horváth Mónika elmondta, hogy az intézményben jó kezekben van a kézilabda, hiszen Fenyvesi Éva és Szabó Tamás személyében két edzőt is a náluk dolgozó pedagógusok adnak a klubnak. A Megyei Kézilabda Szövetség elnöke Kun István elismeréssel nyilatkozott a kiskőrösi kézilabdáról. Elmondta, hogy a női csapat utánpótlás szinten nagyon komoly erőt jelent a megyében. Kiemelte a kiskőrösi serdülőcsapat országos bajnokságban elért harmadik helyét. A megyei szövetség támogatja az országos bajnokságban szereplő klubokat, amely segítség 15 egyesületet érint: aki elindul az országos bajnokságban az 80.000, a dobogón végzett csapatok pedig 100.000 forint támogatásban részesülnek – a kiskőrösiek ilyen módon 100.000 forintot kapnak a megyei szövetségtől. Örömét fejezte ki, hogy a megyei I. osztályú felnőtt bajnokságban is indítanak női csapatot a kiskőrösiek, amelynek a komoly utánpótlás bázis biztos alapot ad hosszútávon.

Az elmúlt szezont Szabó Tamás edző értékelte, aki elmondta, hogy a különböző korosztályos csapatokkal (U7-től kezdődően) Dózsa Tamás, László Zsolt, Fenyvesi Éva, Czérna János és Szabó Tamás edzők foglalkoznak. A legtöbbet Kecskemét, Szeged és Budapest környékére utaztak mérkőzésekre, de sportcsarnok hiányában sokat edzettek Izsákon is. A klub éves szinten 29,2 millió forintból működik, amelyből 24 millió forint a TAO támogatás, a fennmaradó rész pedig egyéb bevételekből tevődik össze. A klubról Czérna János elmondta, hogy 10 éve alakultak és már az első idényükben megnyerték a megyei I. osztályú felnőtt bajnokságot, amit a későbbekben több érmes helyezés és egy újabb első hely követett. Néhány évvel ezelőtt feloszlott a felnőtt csapat és akkor kezdték el lerakni az utánpótlás bázis alapjait. Jelenleg 5 edző irányításával több, mint 10 csapattal szerepelnek a különböző korosztályos bajnokságokban. Idén a legszebb eredményt a serdülő gárda érte el, amely az országos bajnokságban a harmadik helyet szerezte meg. A következő szezontól már felnőtt csapatot is szerepeltetnek Szabó Tamás edző irányításával, amellyel a megyei I. osztályban indulnak el és a jövőkép az, hogy NB II-es női csapata legyen a városnak.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS