Sokan nem tudják, hogy Soltvadkert „Napkeleti főutcáján”, azaz a Koltói Anna utcában ékszerdobozként tündöklő és működő kápolna áll. Igaz, évente csak néhány alkalommal tartanak itt misét, de akkor megélénkül a dombocska környéke: autókkal telik meg a tisztás és megtölti az épületet 40-50 érdeklődő.

-Hirdetés-

Az elmúlt hétvégén Szent Antalra emlékezett a katolikus egyházközség és itt mondott misét dr. Jenei Gábor plébános. Prédikációjában a szent életét és munkásságát méltatta. Noha több száz év telt el azóta, van miben közösséget vállalnunk a középkor jeles emberével. A jó cselekedetek és az embertárs szeretete mindig iránymutató kell hogy legyen! A mise végén megáldották a gyerekeket és a liliomokat, azaz Szent Antal kedvenc virágait.

A résztvevők a mise után az egyházközség világi elnöke, Bozsóki Béla és felesége, Mária meghívására szeretetvendégségre (görögül agapéra) voltak hivatalosak a szomszédos házba. Hogy miért vállalnak be ekkora áldozatot és embertömeget? Szerintük a közösség megteremtéséhez sok beszélgetésre és közös élményekre van szükség. A szentmise mellett így kell a találkozás, a kirándulás és a közös étkezés is. Ennek szervezi újjá a gyülekezeti életet az egyházközség megújult elnöksége és munkatársi gárdája.

Legközelebb ősszel, Szentkereszt tiszteletére mondanak majd misét Vadkert hajdani földesura, a Lukács család 170 éves családi kápolnájában.     

 

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS