2018. június 14-én a Bem József Általános Iskola DÖK napján ismét sportnapot és zsibvásárt rendeztek, ahol a már megunt játékokat, tárgyakat, könyveket adhatták-vehették a gyerekek. A Győztes Kör Sport Egyesület 3 sportágat hozott az iskolába. A dartsot, a gombfocit, illetve a floorballt. Meghívásukra a gombfoci világbajnok Horváth Imre és Jánosi Ferenc is az iskolába látogatott. 

-Hirdetés-

A DÖK nap reggelét Lasztovicza László igazgató úr a tanulmányi versenyek eredményeinek kihirdetésével indította, hisz iskolájuk tanulói rendszeresen vesznek részt országos, megyei és házi tanulmányi versenyeken is, szép eredményekkel.  Ezek a versenyek lehetőséget biztosítanak a diákok részére, hogy érdeklődési körüknek megfelelően legyen lehetőségük az általuk választott témákkal való mélyebb megismerkedésre, képességeik, kompetenciáik fejlesztésére, tudásuk egyre magasabb szintű összemérése.

Az eredményhirdetést követően valódi zsibvásári ricsaj és hangulat uralta az iskola tornatermét, ahol bolhapiacot rendeztek a gyerekeknek.

A plüssállatkáktól a kis műanyag figurákig, gyűjteményes kártyáktól a jelvényekig a legkülönfélébb kis tárgyakat sorakoztatták fel rögtönzött standjaikon a kis árusok. Volt, aki megunt könyveit, újságjait hozta be, mások zsákbamacskát kínáltak, a kreatívabbak pedig saját maguk, ill. szüleik segítségével készített süteményekkel, szendvicsekkel, lángossal várták vevőiket.

Megmutatkozott a gyerekekben rejlő kereskedői véna is: némelyek határozottan alkudoztak. Egy-egy ilyen esemény, jó lehetőség arra, hogy gyakorolhassák a gazdálkodás alapjait, a pénzzel való bánásmódot, megtapasztalhassák, hogyan kell visszaadni, netalán alkudozni. Másrészt az újrahasznosítás ténye sem mellékes, hiszen a feleslegessé vált játékok, holmik így nem a kukába kerülnek, hanem olyan valakihez, akinek az még jól jön.

Az alsósok körében évről évre népszerű ez a program, hisz szívesen bogarásznak a „kincsek” között. Főként az alsósok lelkesek nagyon, meg azok, akik gyűjtenek valamit, mivel itt megtalálhatják a hiányzó darabokat.

A felső tagozatosok szórakoztatására inkább sportprogramokat szerveztek, ahol a diákok több versenyszámban is bizonyíthatták rátermettségüket. A kosárra dobás, kapura rúgás, darts és asztalifoci (gombfoci) mellett, lehetőségük volt kipróbálni a floorballt és a dartsot is. A feladatokban az osztályok sportszerűen játszottak és mérkőztek meg egymással.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS