Az Izsáki Táncsics Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola most ballagó nyolcadikosai három helyen járták ki a felső tagozatot. Az ötödik osztályt a régi lebontásra ítélt épületben, a hatodik-hetedik osztályt konténer-tantermekben, és a nyolcadikat már az új iskolában. A 2018. június 16-i ballagás alkalmával 57 nyolcadikos járta végi utoljára a tavaly birtokba vett, és hamar megszeretett új, korszerű létesítmény tantermeit.

-Hirdetés-

A ballagók először az iskola folyósóit járták végig, majd az épületet megkerülve, a főbejáratnál került sor az elköszönést jelképező hagyományos lufi eregetésre. A ballagási ünnepségre, a hetedik osztályosok szorgos munkájával gyönyörűen feldíszített, aulában került sor. A Himnusz közös eléneklése után, Balogh Rita intézményvezető-helyettes, az ünnepség levezetője üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Bozóky Imre alpolgármester köszöntötte a ballagó diákokat.

Az ünnepi műsorban a hetedik osztályos tanulók nevében két diák búcsúztatta a nyolcadikosokat, majd a ballagók képviselői köszöntek el tanáraiktól és a diáktársaktól. Az elköszönő beszédek között gitár, furulya és hegedű előadás tette bensőségessé az ünnepséget.

Gera Árpád Zoltánné intézményvezető búcsúbeszédében elismeréssel szólt a búcsúzó diákok sikereiről, amellyel öregbítették az iskola jó hírnevét. Bizakodott, hogy az itt megélt pillanatok és az iskola általa adott értékek segíteni fogják őket új céljaik elérésében. Ezt követően a búcsúzó nyolcadikosok, zenei kísértet mellett adták át az iskola zászlaját a hetedikesek képviselőinek

Ballagási ünnepség elismerések átadásával folytatódott. Erősné Solti Gizella, csaknem negyven éves pedagógusi munkája után, nyugállományba vonulása alkalmával, Pedagógus Szolgálati Emlékérem elismerésben részesült. Az iskola tantestülete, a tanulmányi versenyeken és kulturális műsorokon elért eredményekért, a sportban nyújtott kiváló teljesítményért, és a néptánc csoportban való szereplésért jutalmazott. Az iskola Intézményi Tanácsa a kiemelkedő munkát értékelte díjjal és emlékplakettel. A Kovács Gyula Kiművelt Emberfők Alapítvány évfolyamonként egy-egy diákja és két pedagógus kapott értékes ajándékot. A Szülői Munkaközösség az ének-zenében nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismerte el könyvjutalommal.

Ballagási ünnep a Szózat hangjaival zárult. Az új iskola aulája, a legnagyobb látogatottságot jelentő ballagás megrendezésére is méltó helyszínnek bizonyult.

-fg-

MEGOSZTÁS