A Soltvadkerti Foci-Suli Sportegyesület június 18-án tartotta tanévzáró összejövetelét az általános iskolai sportkomplexumában. Az eseményen jelen voltak az alsó és felső csoportos lányok, az U6/7, U8/9, U10/11 és az U12/13/14-es korosztályban szereplő gyermekek, valamint szüleik.

-Hirdetés-

A jelenlévőket Csesznegi Lajos a klub elnöke köszöntötte és elmondta, hogy edzésbemutatón vesznek részt ezen a napon a gyermekek. Az edzésbemutatót Szalma József – korábbi válogatott labdarúgó – tartotta. A szakember elmondta, hogy a Coerver Coaching magyarországi vezetője és azokból a gyakorlatokból tart bemutató edzést, amelyekkel az ő általa vezetett soltvadkerti edzőtáborban ismerkedhetnek meg majd július 2-6-ig a gyermekek. A képzésről tudni kell, hogy az önfeledt szórakozás mellett fejlődési lehetőséget biztosít a 7 – 15 éves korosztály számára, legyen szó, kezdő, haladó, vagy akár akadémiai játékosról. A Coerver® Coaching Tábor, a játékosokra összpontosít és olyan elemek fejlesztésére, mint a játékosok képességei, készségei, labdás és labda nélküli gyorsaság, kis csoportos játékhelyzetek megoldása, hogy ezeket a helyzeteket, a játékosok magabiztosan és kreatívan tudják megoldani. Mindezt a legnagyobb öröm és szórakozás mellett tegyék. Táboraikat országosan több helyszínen tartják, melyek napjai tematikusan épülnek fel, így minden nap kiemelnek a labdarúgásból egy fontos elemet, amit oktatnak kis csoportokban. Természetesen nem hiányozhat a napi program közül a rengeteg játék, és mérkőzés.

A Coerver® Coaching egy olyan labdarúgó készségfejlesztő és képzési módszer, amely az összes korosztálynál alkalmazható, de különösen az 5-16 év közötti játékosok képzésénél javasolt egy dinamikusan fejlődő, átfogó és játékorientált képzési program, amely az egyéni készségek és képességek fejlesztésére, valamint a kis csoportos játékokra fókuszál. A céljuk az, hogy képzett, magabiztos és kreatív játékosok nevelése történjen meg az örömfaktor biztosítása melletti gyakorlás és játék közben. Fontos szempont a sportszerűségre és tiszteletre nevelés a bevált gyakorlatnak megfelelő, biztonságos környezet és tanulási élmény biztosítása.

A bemutató edzés után minden korosztálynak külön szülői értekezletet szerveztek az egyesület sportcentrumában, ahol az edzők értékelték az elmúlt évet, majd ismertették a  jövő évi terveiket is. Ezt követően a Pölöskei cég jóvoltából virsli party-t tartottak, ahol a cég által gyártott szörpöket fogyaszthatta mindenki. A szervezők ezúton szeretnének köszönetet mondani záró rendezvényük támogatóinak: a Pölöskei szörpök gyártójának, a Nyúl testvéreknek és Turancsik Lászlónak, akik hozzájárultak az étel-ital fogyasztáshoz.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS