A biciklizés nagyszerű időtöltés a vakációra szabaduló gyerekeknek. Azonban a kerékpározás kellő odafigyelést igényel minden korosztályban. A legkisebbeknek felnőtt vagy nagyobb testvéri segítség is elkél, az iskoláskorúaknak már megtaníthatja a szülő is, hogy mire figyeljen oda. A közlekedési szabályok betartása nem korhoz kötött, így csak akkor engedjük gyermekünket szülői felügyelet nélkül kerékpározni a lakóhelyen vagy a környék kerékpárútjain, ha megbizonyosodtunk róla, tudja, mi a teendője a gyalogosátkelőnél, melyik közlekedési tábla és lámpa mit jelent illetve megfelelő védőfelszereléssel (bukósisak, térd- és könyökvédő) és láthatósági mellénnyel felszerelve közlekedik. A kerékpárutakat járjuk be együtt, így gyermekünk a jövőben egyedül is tudni fogja, mikor hol tud biztonságban kerékpározni.

-Hirdetés-

A meleg beköszöntével a családok, baráti társaságok, táborozó gyerekek biciklire pattanva járják be a környék erdeit,tavait, melyet a városokat összekötő kerékpárutak is segítenek. Ne feledjük azonban, hogy bármikor történhet akár kerékpározva is defekt vagy koccanás, így mindig legyen nálunk mobiltelefon, ha segítséget kell hívnunk, a hőségriadókon kívüli időkben is megfelelő mennyiségű folyadék és könnyedebb táplálék illetve biciklipumpa esetleg kisebb elsősegély csomag pl. sebtapasz és fertőtlenítő.

A biciklik felszereltsége szintén fontos, mivel a megfelelően működő fék és láthatóságot biztosító  eszközök segítenek elkerülni az esetleges baleseteket. Arról nem beszélve, hogy a rendőrség sokszor ellenőrzi a sötétben kerékpározókat, mivel a lámpa használata kötelező minden járművön, így a biciklin is.  A mellékelt kép segítségével mindenki ellenőrizheti, hogy a rendőrség által előírt kötelező tartozékokkal rendelkezik e kerékpárja. Ellenkező esetben bírságot is kiszabhatnak ránk.

DéKá
Kép forrása: police.hu

MEGOSZTÁS