Kitörő ujjongással fogadta a diákság, hogy Győri Veronika az evangélikus templomi áhítaton, majd Udvarhelyi Attila igazgató ünnepélyes keretek között szerdán tanévet zárt. Élménydús időszakot értékelt az intézmény vezetője az iskola udvarán egybegyűlt szülőknek, gyermekeknek. 

-Hirdetés-

Kiemelte a legjobban teljesítetteket:

Az idei tanévben 76 alsós és 42 felsős tanuló bizonyítványa alakult kitűnőre. Ők a Malom mozi ingyenjegyével gazdagodtak. Névre gravírozott tollat vehetett át 30 tanuló, akik az idei tanévben legalább öt igazgatói dicséretben részesültek. Az iskola legrangosabb díját, a Kossuth-díjat, valamint a Vadkert Pékség által felajánlott i-Podot Kuncz Ábel János kapta, aki mind tanulmányi, mind közösségi munkájával rászolgált a kitüntető címre.

Orczy-díjat vehetett át Suhajda Dorina Csenge. Zrínyi-díjat kapott Kubas Panna Eleonóra. NyelvÉSZ díjas lett Farkas Fanni és Kerényi Jázmin. Gordiusz díjban részesült Ótott-Kovács Zalán és Tóth Anna.

A Kossuth Lajos Általános Iskola Jó tanulója, jó sportolója kitüntető címre a tantestület a két sakkozót, Tóth Petrát és Tóth Grétát tartotta érdemesnek. A sport népszerűsítése a sportteljesítmények kiemelt jutalmazása nem egyedülálló az intézményben. Dr. Pétervári Zoltán a díj megalapítója Müller Evelin asztaliteniszezőt, Az Év utánpótlás sportolóját, míg a felsősök közül Tóth Petra sakkozót Az Év sportolójának nevezett meg, s ajándékozott meg egy-egy hatalmas kupával.

Az iskola vezetése egy-egy névre gravírozott üveglappal díjazta és köszönte meg a munkáját azoknak a sportolóknak, akik legalább diákolimpiai sikerekkel büszkélkedhet.

Úszás: Kiss Virág, Fülöp Marcell

Asztalitenisz: Müller Evelin, Bíró Nóra, Pál Dorka

Küzdősport: Bozsóki Andrea, Babenyec Bence, Vancsik Hunor

Birkózás: Müller Petra, Lakatos Árpád, Frittmann Gergő, Wéber Patrik, Bogáromi Bence, Gáspár Bálint, Sztojka Ákos, Karsai Szilárd Márk, Gangl Zétény, Német Bálint

Sakk: Daróczi Donát, Bozsóki Dániel, Móczár Péter, Wéber Dominik, Zsikla Milán

Soltvadkert Gyermekeiért Alapítvány kuratóriumának képviseletében dr. Molnár Márta és Kissné Ország Dóra négy diákot, illetve egy kreatív csoportot jutalmazott: a két éve működő Kossuth Sulirádió stábját. A két rádiós hírbemondó – Kubas Panna és Laczi Petra – egy-egy 10 napos médiatábori részvételi lehetőséget kapott. Rákóczi Péter bemondó és Kőrösi Zalán technikus és fotós egy-egy 43 ezer forint (a lányokkal azonos) értékű ajándékutalványt vehetett át. 

A diákság, a nevelőtestület, valamint a szülők az évzárón nemcsak az elballagott nyolcadikosoktól, hanem a nyugállományba vonuló Grószné Havasi Rózsától, sokak matematika-testnevelés szakos tanárától is elköszöntek, kívánva neki megérdemelt pihenést családja körében. Az intézménytől Győri Veronika iskolalelkész is elbúcsúzott, ő egy Békés megyei gyülekezetben folytatja munkáját. 

Az ünnepséget az ötödikesek vidám rap-pelése zárta.
A tanévnyitó: 2018. szeptember 5. (szerda) 8 órakor lesz.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS