A keceli Városi Könyvtár és Művelődési Ház hagyományos Nyári táborának második heti programjában Tűzzománc Alkotótábor szerepelt június 18-22-ig. Felnőttek és középiskolások alkothattak naponta 8 órától délután 16-ig.

-Hirdetés-

A képző és iparművészeti tevékenységek iránt érdeklődők ismerkedhettek a különböző zománctechnológiákkal. Akinek már megszerzett tudása van ezen a téren, átélhette az alkotás örömét, birtokosa lehet egy saját készítésű tűzzománc tárgynak.

A tűzzománc egy iparművészeti és képzőművészeti technika, melynek lényege, hogy porrá tört színes üveganyagot egy hordozó alapra, legtöbbször fémre – olvasztanak, amely az utóbbival szervesen összeforr és felületét színesen díszíti.

A zománc az ötvösség több ezer éves díszítőanyaga. Fejlődése során számos ötvöszománc-technika alakult ki. A 20. századra más művészeti területek jeles képviselői is felfedezték a zománcban rejlő lehetőségeket.

Foglalkozásvezető: Ferróné Mencsik Rita gyermekkönyvtáros, művelődésszervező és kézműves oktató, népi játék és kismesterségek oktatója keramikus, fazekas és zománc-műves.

V.E.

MEGOSZTÁS