Csodabogyó, ahol gyereknek lenni jó! Ez a jelszava a napokban, 2018. július 2-án megnyíló játszóháznak.

-Hirdetés-

Nyáron az óvodai, egész évben pedig a bölcsődei elhelyezés okoz fejtörést a szülőknek. A nyári óvodába azokat veszik fel általában, ahol mindkét szülő dolgozik. Bölcsődébe bekerülni pedig nagyon nehéz Kiskőrösön, mivel nincs elég hely. Sok anyuka már kismamaként jelzi, leadja felvételi szándékát egy-egy bölcsődébe, csak hogy időben felvegyék gyermekét.

Az ilyen helyzet megkönnyítésére is lehetőséget ad Kiskőrös közelében a Csodabogyó Játszóház (Kiskőrös-Erdőtelek, Sivány dűlő 18779).

A VIRA Magazin megkereste Csőváriné Gabit, a játszóház alapítóját, hogy választ kapjunk arra, hogy milyen céllal,  ötlettől vezérelve nyit játszóházat Kiskőrösön.

Az ötlet nagyon régi már. Körülbelül 8 évvel ezelőtt fordult meg először a fejemben a családi napközi gondolata, de akkor még nem foglalkoztam vele komolyabban. Miután lett 2 gyerekem és visszakerültem a munka világába rájöttem, mennyire nehéz dolguk van az édesanyáknak: folyamatosan egyensúlyozni a munka és a család között. Akkor eldöntöttem, hogy egyszer tuti csinálok egy családi bölcsit. Szeretek a kisgyerekekkel foglalkozni, hisz nekem is van három. Ők még olyan tiszták és okosak. Imádom nézni, ahogyan fejlődnek és egyre önállóbban helytállnak.”

Egyelőre 12 fő felvételére kaptak engedélyt. Lehet jelentkezni fél napos- egész napos ellátásra is, de vállalnak pár órás gyermekfelügyeletet is, esetleg szülinapi zsúrok helyszínéül is szolgálnak.  Ahogy nemrégiben megalakult Facebook csoportjukban írja: „Kreatív alkotással, medencézéssel, kornak megfelelő játékokkal és a szabad játék lehetőségével várunk mindenkit! Korhatár 20 hetestől 10 éves korig…

Hétfőtől péntekig 8-16 óráig várják az egyelőre még játszóházként, majd szeptembertől már bölcsődeként üzemelő Csodabogyó Játszóházba a kicsiket és nagyobbakat egyaránt.

Első eseményük június 30-án szombaton 16 órától lesz, amikor egy ismerkedős nyílt nappal várnak minden odalátogatót.

DéKá

MEGOSZTÁS