Még 2016-ban országos gyűjtés indult a beteg gyerekek megsegítésére, mellyel a szervezők azt szeretnék elérni, hogy a súlyos állapotban lévő kisgyerekeknek legyen egy vigaszt nyújtó játékszerük a mentőautókban. Az akciót Ladocsi Norbert indította el Győrben, mely azóta országos méretűvé vált.

-Hirdetés-

Bács-Kiskun megyében Lódriné Berényi Éva vette szárnyai alá a Mentőszolgálattal közös kezdeményezést, melyhez gyűjtőpontként a 7. születésnapját ezen a héten (július 6-7.) ünneplő kiskőrösi Hufbau Akker Áruház és a kalocsai Hufbau-Akker műszaki szaküzlet is csatlakozott, melynek keretében használható, tiszta, jó állapotú macikat várnak üzleteikbe.

Sajnos gyakran előfordul, hogy egy baleset vagy betegség miatt kisgyermekek kórházi kezelésre szorulnak. Ilyenkor súlyosabb esetben mentő viszi őket az adott egészségügyi intézménybe. A kicsiknek ilyenkor nagy szükségük van egy ölelnivaló, biztonságot adó „puhaságra”.

A mentősök szerint fontos, hogy a kicsik abban a nehéz helyzetben mielőbb megnyugodjanak, és ebben sokat segíthet a plüssállat. Az akcióban kizárólag tiszta, macikat várnak. A bezacskózott játékok a mentőautókba kerülnek, melyeket a kis betegek akár magukkal haza is vihetnek.

Ha te is szívesen segítenél, oszd meg a hírt másokkal is!

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS