2018 júliusának első hétvégéjén első alkalommal került megrendezésre a HS Box Inline hoki tornája Kiskőrösön. A tornát a HS Box kiegészítő sportfelszereléseket árusító cég rendezte a Kiskőrös HC megkeresésére.

-Hirdetés-

Az jégkorong inline, műanyag borításon görkorival játszott nyári változata egyre elterjedtebb Magyarországon, ezentúl Kiskőrösön is így gyakorolhatnak az edzéseken.

A torna félamatőr-félprofi játékosok körében játszódott. A játékosok között voltak válogatott játékosok is, így az ideérkező fiatalok nagy csodálattal figyelhették a profik játékát, akiktől akár még aláírást is kérhettek.

A kétnapos torna során 5 csapat:a HC Kiskőrös, Kutyaütők, Ref Team, Szegedi Inline Team és a HK SPARTAK ( Szabadka ) játszott körmérkőzéseket. A legnagyobb létszámú csapat nem meglepő módon a kiskőrösi csapat volt 13 fővel.

A torna egyik célja a fiatalok toborzása volt, mely sikeresnek bizonyult. A fiatalok profi meccseknek lehettek szemtanúi, emellett igazán színvonalas támadásokat is láthattak.

A torna egy külön játéka a céllövölde volt, amiben egy jégkorongkapu részeibe kellett lőni a korongot 20 másodperc alatt. Aki a legtöbb pontot lőtte, az nyert.

Sz.Á.

MEGOSZTÁS