2018 nyarán sem pihentek az iskola pedagógusai, ebben a tanévben is nagy lelkesedéssel vettek részt a gyerekekkel együtt a Napközi Erzsébet –táborokban, mely  június 25-29-ig tartott Tázláron a Művelődésiházban.

-Hirdetés-

24 alsós tanuló vett részt két pedagógus vezetésével,  Lovász Noémivel  és Freiné Szamosvölgyi Nettával, valamint két kedves segítő is jelen volt, Nádasdi Nikolett és Frei Nathalie. Ezen a héten  „elutazhattunk” egy képzeletbeli mesevilágba, Hunyadi Mátyás korába. Reggelente a tanulók megismerkedtek Mátyás életével, a reneszánsz kultúrával és a művészetekkel. A gyerekek a saját maguk által elnevezett két csoportba rendeződtek, a Fekete sereg és a Lovagok csoprtba. A kézműves foglalkozásokon újrahasznosított kartonból pajzsot, kardot, címert, vármakettet és fejdíszt is készítettek a tábor „úrhölgyei és lovagjai”.  A relaxációs foglalkozásokon a pozitív gondolkodást erősítették, önismeretfejlesztéssel és interaktív relaxációval foglalkoztak. Reneszánsz festmények alapján élőképeket jelenítettek meg. Délutánonként a Fokos Lovasiskola jóvoltából a lovaglás alapjaival ismerkedtek meg a gyerekek.  Mindezalatt jutott idő a szabadjátékra is, ami a közösségépítést szolgálta. .

A hét közepén a Vadkerti Hunok Hagyományörző Egyesület jóvoltából a táborozók megismerkedtek a régi ruha és fegyverviselettel, kipróbálhatták magukat az íjászkodás területén is. Ezzel párhuzamosan barátkoztak a rovásírással és bőrből karkötőt készítettek. A hét második felében összemérték az erejüket a lovagi torna keretében. A fizikai erő mellett szükségük volt a héten összegyűjtött ismeretekre is. Rejtvény formájában felelevenítették a héten szerzett ismereteket.

Élményekkel dúsítva zárták a  tábort.

-Dusy-

MEGOSZTÁS