Közismert, hogy a kétkerekű motoros járművel, valamint a kerékpárral közlekedők baleseti kockázata átlag feletti. Ennek oka, hogy a motorkerékpárosokat, kerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlen fizikai behatásoknak van kitéve. A motorkerékpárosok testi épségének megóvásában nagy szerepe van a megfelelő védőruházat és a bukósisak kiválasztásának.

-Hirdetés-

Fogadják meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság hét közlekedésbiztonsági tanácsát a nyári időszakra:
-A balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a közlekedésben és a közúti közlekedés szabályait mindig tartsák be!
-A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik leggyakoribb baleseti ok, ezért fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közlekedjenek!
-Ne kockáztassanak! Csak akkor üljenek motorra, ha mentálisan és fizikálisan is biztonságos vezetésre alkalmas állapotban vannak!
-Vezetés megkezdése előtt soha ne fogyasszanak szeszes italt!
-Saját biztonságuk, testi épségük jelentősen függ motorkerékpárjuk műszaki állapotától és karbantartottságától. Ellenőrizzék és szervizeljék járművüket rendszeresen!
-A motorkerékpárral közlekedők a nyári forróság ellenére is minden esetben viseljék a megfelelő védőruházatot, illetve nagy hangsúlyt fektessen az öltözékre is!
-Egy-egy hosszú úton álljanak meg akár többször is, könnyítsenek a ruházaton, frissítsék fel magunk. Amennyiben újra motorra ülnek, vegyék vissza a védőfelszereléseket!

Forrás: police.hu

MEGOSZTÁS