Kevesen tudják, hogy városunk egy világszinten ismert kiadvány székhelye…. a Mai Ige bátorító üzenetek minden napra című kiadványé.

A szerző, Bob Gass 1994. áprilisában útjára bocsátotta a Mai Ige (The Word For You Today) néven ismertté lett sikeres áhítatos könyvecskét, melyet kezdetben 3.500 példányban terjesztettek az Egyesült Királyságon belüli támogatóik körében. Mostanra már egymillió példányt olvasnak naponta, nem csupán a támogatóik, hanem kórházi betegek, rabok és otthonokban lakók szerte az Egyesült Királyságban és Írországban. Nap, mint nap telefonhívások és levelek tanúsítják, milyen ösztönzőek ezek az egyszerű, mégis erőteljes napi olvasmányok, és emberek életét változtatják meg.

-Hirdetés-

Bob a következőt mondja: „Ez az áhítat a motor berúgása hideg reggeleken, amikor nincs kedved olvasni a Bibliádat, vagy egy kicsit száraznak találod – ilyenkor egy jó kis ösztönző befecskendezésre van szükséged. Ezt kívánom nyújtani olvasóinknak – valami olyat, ami a gondolataikat Isten jóságára összpontosítja”.

Magyar nyelvre egy baptista lelkipásztor, Nemes Nándor kezdte el fordítani Bob Gass elmélkedéseit, melyek nagy hatást tettek rá. Először saját gyülekezeteiben, majd egy keresztyén alapítvány, a SEER Romania segítségével országszerte is igyekezett minél többekhez eljuttatni ezeket az elmélkedéseket, melyekre egyre nagyobb igény mutatkozott. Olyannyira, hogy a Keresztyén Média UCB Hungary Alapítvány negyedévente 210.000 példány Mai Igét nyomtat és juttat el magyar és külföldi megrendelőinek.

A háttérben komoly munka folyik, a dolgozókon kívül számos ember önkéntesen odaszánja idejét, energiáját, hogy a csapat tagjaként ők is maradandót alkossanak. A heti csomagolásokon kívül negyedévente szorgalmuknak, kitartásuknak köszönhetően mindenkihez eljutnak a várva várt kiadványok. Éves munkájukat megköszönve július 2-án a kiskőrösi Baptista Imaházban összegyűltek egy kis ünnepségre.

Aki szeretne csatlakozni a csapathoz, várják szeretettel csütörtökönként délután 13-16-ig a Klapka György utca 46-ba, a heti csomagolásra.

K.Sz.

MEGOSZTÁS