Kecelen a Városi Könyvtár és Művelődési Házban, július 1-8. között társastánc tábort tartottak az Exotic TSE szervezésében, Orcsik Attila társastánc pedagógus vezetésével. Húsz résztvevő érkezett Kecelről, Kecskemétről.

-Hirdetés-

Az egyesület edzője, Orcsik Attila először 2008-ban tartott tábort Kecelen. Azóta azt minden évben megrendezik a nyár folyamán.

Naponta 8-9 óra telt el gyakorlással, aktív mozgással. „A tábor célja a fiatalok tánctudásának technikai fejlesztése, minőségi és javítása, versenyre való felkészítés, az állóképességük fejlesztése, a partnerkapcsolatok folyamatos építése és ápolása, valamint mindezek mellett a motiváció magas szintre emelése.”- tájékoztatott Orcsikné Gudmon Nikolett, az egyesület kommunikációért felelős munkatársa.

Az idén meghívott vendégként külső szakember – egy pszichológus – segített a táborozók a felkészülésében mentális és kommunikációs tréning keretében. A tábor ideje alatt egy fellépésre is sor került Soltvadkerten, ahol bemutathatták tudásukat a táborozók.

A nyári együtt töltött napok után a gyerekek igénylik, hogy majd téli táborban is találkozzanak.

Orcsikné Gudmon Nikolett elmondta még, hogy a társastánc a művelődési ház állandó programjai közt szerepel. Általános iskolás gyerekeknek a tanév folyamán szombatonként, nyáron szerdánként tartanak foglalkozást. Gyakran kapnak felkérést, különösen a báli szezonban vannak fellépéseik.

A közelmúltban szerepeltek többek között a keceli mozgáskorlátozottak bálján, polgárőr bálon, iskolai bálon, vadász-borász bálon, auto-cross díjátadón valamint a „Nemzetek-Generációk-Kulturák Találkozása Kecelen” című rendezvényen és a szüreti fesztiválon is. Minden alkalommal nagy sikert arattak.

V.E. 

MEGOSZTÁS