A Kiskőrös LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata az elmúlt szezont Biácsi Gábor edző vezetésével kezdte meg, akit a bajnokság vége előtt néhány fordulóval Füleki Antal váltott a kispadon játékosedzőként. A csapat még aktív játékosa Füleki Antal ideiglenes megbízása a szezon végig szólt.

-Hirdetés-

A nyár folyamán a vezetőség részéről Somlyai Péter kérte fel az edzői teendők ellátására Miskovicz Bálintot, aki korábban több évet játszott a kiskőrösi csapatban.

-Hogyan fogadtad a kiskőrösiek felkérését az edzői teendők ellátására? – kérdeztem Miskovicz Bálintot.

-Váratlanul ért a felkérés és egy hétig gondolkodtam az ajánlaton, a lehetőségen. Az előző szezonban a Fejér megyei I. osztályban szereplő Lajoskomárom csapatát vezettem edzőként, ahonnan szép emlékekkel távoztam. Mindkét klub feladta a „leckét”, hogy hol folytassam a továbbiakban, de valami belső érzéstől irányítva úgy gondoltam, hogy a kiskőrösieknél dolgozok tovább. Meg kell említenem, hogy Kiskőrösön nagyon szép három évet töltöttem el korábban labdarúgóként az NB III-ban. A munkám ide kötött a városhoz 13 évig, valamint a helyi amatőr labdarúgó bajnokságban is szerepeltem, így sok barátra tettem szert és nem volt ismeretlen számomra a közeg.

-Mennyire ismered a Bács-Kiskun megyei I. osztályt és a kiskőrösi csapatot?

-Mivel Fejér megyében dolgoztam, ezért az ottani klubokat ismerem elsősorban, ahol utánpótlás körzetvezető voltam és a megyei válogatottat is én irányítottam. Most feladtam a korábbi munkáimat és jelenleg ismerkedem a kiskőrösi csapattal, valamint próbálok minél több információt begyűjteni a bajnokságban szereplő együttesekről. A kiskőrösi fiúkkal július első felében kezdtük el a munkát heti négy edzéssel. A felkészülési időszakban lesz olyan hét, amikor minden nap edzünk és több barátságos találkozó is szerepel a programunkban magasabb osztályú gárdák ellen. Néhány idősebb játékost leszámítva a kiskőrösi együttest sok fiatal alkotja és az a hitvallásom, hogy kiváló erőnléttel lehet csak eredményeket elérni. Megpróbálom az edzéseket változatossá tenni, sok új gyakorlatot beépíteni. Amikor aktív labdarúgó voltam én sem szerettem az egysíkú, unalmas, ugyanazokat a gyakorlatokat tartalmazó edzéseket. Megfogadtam, hogy ha egyszer edző leszek, akkor én az edzésekben a változatosságra fogok törekedni. Technikás, sok passzos, jó focit játszó csapatot szeretnék kialakítani.

-Milyen célokat tűztél ki magad és a csapat elő?

-Én a megalkuvás nélküli küzdőszellemben hiszek, úgymond „ami a csövön kifér” csapatot szeretnék látni a mérkőzéseken. Játékosként is nyerő típusú labdarúgó voltam és edzőként is ezt a mentalitást képviselem. A játékoskeretben annyi változás történt, hogy a korábbi kiskőrösi nevelésű Hajnal Gábort sikerült leigazolni, de a csatársorban még nagy szükség lenne erősítésre.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS