A nyári pihenőt követően megkezdte a felkészülést az új bajnoki évadra a Soltvadkerti TE megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapata. Az együttes felkészülése a szakosztály megújult sportkomplexumában zajlik.

-Hirdetés-

A csapatról Ugrai Imre edző elmondta, hogy július 10-én kezdték meg a felkészülést heti három edzéssel és több barátságos találkozó lejátszásával. Az első héten az erőnléti fejlesztés kapott szerepet, majd fokozatosan kerülnek előtérbe a labdás gyakorlatok, hogy minél jobb formába lendüljenek a fiúk. Elsősorban a füves labdarúgó pályán zajlanak az edzések, de szerepet kap a homokos strandfoci pálya is, ahol komoly erőfejlesztő gyakorlatokat lehet elvégezni. A felkészülési mérkőzések szerda-szombat ritmusban lesznek a bajnokság kezdetéig olyan csapatok ellen, mint a Szabadszállás, Kiskundorozsma, Kerekegyháza és a Dunaföldvár.

A játékoskeretben annyi változás történt, hogy Bereczki Gábor Kiskunhalasra igazolt, Csupity István Szegeden tanul és ott próbál magának csapatot keresni, Torma Barnabás a jövőben a Kelebia gárdáját erősíti, valamint Csehó-Kovács Márk kapus az ifjúsági csapatból kiöregedve nem kívánta itt folytatni a továbbiakban a pályafutását. A vezetőség döntése értelmében a távozók helyett nem igazolnak új játékosokat, hanem a helyi fiatalokat szeretnék beépíteni a felnőtt gárdába. Tudni kell, hogy az elmúlt években két alkalommal is bajnokságot nyertek az ifjúságiak, így tehetségekben nincs hiány és azt szeretnék, ha ezek a játékosok hosszútávon szolgálnák a soltvadkerti labdarúgást. Komolyabban számítanak Németh Pálra, aki az ifjúsági bajnokság gólkirálya volt és kiöregedett ebből a korosztályból, valamint Rózsa Bencére is, illetve több fiatal labdarúgónak szeretnének a felnőttek között is szereplési lehetőséget biztosítani.

Megnézte a megyei I. osztályú bajnokság új szezonjában szereplő csapatok mezőnyét, amiben több változás is lesz a korábbihoz képest. Visszalépett a bajnokságban való szerepléstől a Kunszállás, új csapat lesz a Tiszakécske, a Kelebia és a Szabadszállás, akikkel valószínűleg erősödik a mezőny.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS