Naperőművet épít Kiskőrös külterületén az Alteo csoport, miután megvásárolt két fotovoltaikus projekttársaságot – közölte az Alteo hétfőn az MTI-vel.

-Hirdetés-

A True Energy Kft. és az F.SZ. Energia Kft. 14 egységből álló, összesen majdnem 7 megawatt teljesítményű berendezés építésére rendelkezik engedéllyel, az Alteo naperőművi portfóliójának névleges teljesítménye ezzel eléri a 20 megawattot. A villamos energiát a jövő év első felétől kezdve 25 éven keresztül a kötelező átvételi rendszerben értékesítik. 

Chikán Attila vezérigazgató a közlemény szerint bejelentette, hogy a cég újabb beruházásokat tervez. Hozzátette, hogy a két cég megvásárlását másik projektekkel együtt a 15 milliárd forintos beruházási keret tette lehetővé. Az Alteo márciusban közölte, hogy a domaszéki és monori naperőmű után Balatonberényben bővíti naperőműves portfólióját. 

Tavaly az Alteo árbevétele 32 százalékos növekedéssel meghaladta a 18,4 milliárd forintot, nettó eredménye pedig 12 százalékos növekedéssel a 900 millió forintot. A vállalat a Budapesti Értéktőzsde standard kategóriájában jegyzett társaság. Pénteken 655 forinton zárt, az elmúlt egy évben a legmagasabb ára 815 forint, a legalacsonyabb 531 forint volt.

Forrás: MTI 

MEGOSZTÁS