Nyári napközis tábort szervezett a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője 2018. július 16-20. között a Tabdin és Kaskantyún élő, 6-14 éves gyermekek részére. Önkéntes segítői a két falu pedagógusai, a konyhai dolgozók, s 1-2 szülő voltak. A felajánlásokat nyújtó családok önzetlen segítségét is köszönik.

-Hirdetés-

Hétfőn, szerdán és pénteken a kiskőrösi standra látogattak el. Kedvükre játszhattak, úszhattak, pancsolhattak vagy pihenhettek ezeken a napokon. Az utazás költségét, a belépőket, a hűsítő jégkrémet a Tabdi Községi Önkormányzat finanszírozta. Naponta átlagosan 32 gyermek és 5 felnőtt vett részt a programon.

Kedden Kaskantyúra kerékpároztak Tabdiról. A vendéglátók is nyeregbe pattantak, s eléjük tekertek. Délelőtt egy katonai járművön utazva térképezték fel Kaskantyú határát, erdőit, homokbuckás tájait. A finom paprikás krumpli elfogyasztása után az Újházi család tavánál folytatódott fürdéssel, várépítéssel, játékkal a kirándulás. A hazaút is szerencsésen sikerült.

Csütörtökön Tabdin az iskolában ügyeskedhettek a táborozók. Mozoghattak, összemérhették erejüket a sportjátékokban. Kézműveskedhettek: kavicsokat festettek, kaktuszokat készítettek, virágcserepeket díszítettek az újrahasznosítás jegyében.  

Élményekben gazdag, vidám, kellemes napokat tölthettek el együtt. Köszönet mindezért Tóthné Varga Reginának és segítőinek.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS