Miután június 15-én véget ért a tanév a Kiskőrösi Óvodákban tovább zajlott az élet. A nyári óvodai ellátás június 18-től működik a városban, mely a kezdetekben 6 csoporttal indult el.

-Hirdetés-

Az első turnusban a Szűcsi óvodában, majd a későbbeikben a Mohácsi Óvodában kerültek elhelyezésre a gyermekek. A legutóbbi három hét óvodai felelős vezetője Ősziné Dulai Zsuzsa elmondta, hogy a gyermekek július 13-ig a Szűcsi Óvodában voltak és július 16-tól átköltöztek a Mohácsi Óvodába, ahol augusztus 17-ig üzemel a nyári óvoda.

A csoportlétszám folyamatosan csökkent és jelenleg 3 csoportnyi gyermekkel foglalkoznak. A gyermekekkel a legtöbb időt a szabadban játszva töltik sok mozgással és kézműves foglalkozásokkal. A nagy melegre való tekintettel az óvónők kiemelt figyelmet fordítanak a megfelelő folyadék utánpótlásra is.

Miután a nyári óvoda bezár, megkezdődnek a karbantartási munkálatok az intézményeknél. A tanévkezdetig rendelkezésre álló két hét alatt elvégzik az épületek szokásos éves nagytakarítását és a festési munkálatokat.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS