A kiskunhalasi Pásztortűz Egyesület idén, immár tizedik alkalommal is megszervezte a Büszke Kiskun Tábort. A gyermekek július 23. és 26. között megismerkedhettek városuk és a Kiskunság históriájával. A július végi napokban előadások és kiadós séták révén sokat megtudhattak számos helytörténeti érdekességről és rejtélyről is.
 
 
Hétfőn a kiskunhalasi városi könyvtár történeti gyűjteményének megismerése után a diákok a városban nézték meg a fontosabb látnivalókat. Szobrokat, templomokat és épületeket néztek meg, és hallottak számos legendáról és anekdotáról. Kecelen az emlékművek mellett megnézték a helyi múzeumot is. Majd a Hadtörténeti Parkban csodálhatták meg Makettházat és a hatalmas – és szerencsére – használaton kívül fegyverarzenált. Emellett a vadászati kiállításon is megcsodálhatták az európai, az afrikai és ázsiai állattrófeákat.
Szerdán Kiskunmajsára utazott a kis csapat. Az egykori Mayossa-szálláson, a helytörténeti múzeumot nézték meg. Itt sokat megtudtak az egykori kisváros paraszti kultúrájáról. Elsétáltak a kenyérsütő tájházhoz is, valamint elmentek az ’56-os Múzeumhoz és kápolnához is.
Csütörtökön Kunfehértón a település történetével ismerkedhettek. Érdekes kiránduláson vettek részt az egykori városi erdőben. A tölgyesben felfedezték a virginiai holdruta élőhelyét, és a háromszáz éves címeres tölgyfát is. Megnézték a tájházat is, majd a Pannon tengerből itt maradt Fehér tóban fürdőzhettek. A rendezvényt a Nemzeti Együttműködési Alap támogatta. 
 
V.I. 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS