Július 23-27. között megrendezésre került a soron következő Erzsébet-tábor, „Vízi-világ” címmel 24 alsó tagozatos örömére.

-Hirdetés-

Bibliaismereti tábor lévén napkezdő áhitatokat tartottak, melyeken a Biblia „vizes” történeteit dolgozták fel, valamint megismerkedtek a víz élettani hatásaival és a halfogyasztás fontosságával.  

A táborban a résztvevők délelőttönként Bánné Gulyás Henrietta és Péli Ottóné vezetésével két csoportban voltak foglalkoztatva. A kézműveskedés alkalmával készíthettek cipős dobozból akváriumot, festhettek célbadobótáblát vastag újrahasznosított kartonra, alkottak széljátékot, szélhalakat papírból.

A művészetes csoportban énektanulás és néptánctanulás folyt, valamint megtekintették a 2016-ban bemutatott Oscar-díjas „Mindenki” című kisjátékfilmet, melynek nagy sikere volt a gyerekek körében.

Délutánonként Hirsch Éva tanítónő segítségével a kiskunhalasi strandon két csoportban úszásoktatás és szabadjáték váltotta egymást, mely egyben felfrissülést és kellő lefáradást is jelentett a táborozóknak.

A hét csúcspontja a szerdai budapesti kirándulás volt, ahol a diákság a Tropicariumban testközelből is megcsodálhatta Földünk vízi világának bámulatos élőlényeit. Az egzotikus állatkert  12 méteres látványalagútja mindenkit elvarázsolt.

Pénteken a gyermekek egy vetélkedő alkalmával párokban adhattak számot bibliaismereti tudásukról.

A héten nem feledkeztünk el a névnapjukat ünneplőkről sem: Anikót, Annát, Pankát és Lilit süteménnyel köszöntöttük. Zsikla Anikó önkéntes munkája nélkülözhetetlen segítség volt a tábor során.

Hála és köszönet az Erzsébet-program lehetőségéért a munka és a nyári élményszerzés közösségépítő alkalmaiért.

-Dusy-

MEGOSZTÁS