2018. július 23-27. között tartott napközis tábort  Tóth Brigitta, aki a Fokos Lovasiskola vezetője, mely tavasz óta üzemel Tázláron. Brigi 12 éve lovagol, a lovak iránt szeretete édesapjától Tóth Sándortól ered, aki mai napig patkolókovács mester. Brigittáék gyermekkorában tanyán éltek, majd körülbelül 4 évvel ezelőtt beköltöztek a faluba, annak reményében, hogy átadhatja tapasztalatait, tudását másoknak. 2 évvel ezelőtt végezte el a  Lovas sportoktatói és Lovas edzői tanfolyamokat.

-Hirdetés-

Athos Fokos az intelligens lovacska, akiről nevét is kapta az iskola. Ő az a ló, akivel Brigi folyamatosan részt vesz különböző versenyeken ,nem kis eredménnyel.  Megyei bajnokságon 3. helyezést ért el díjlovaglás kategóriában. A versenyzés mellett oktat is, elmesélte, hogy nagyon büszke tanítványaira, többek között Szabó Ildikóra, aki tavaly Sóskúton az országos versenyen 6. helyezést ért el és Nagy Laurára, hiszen most júliusban Sándorfalván a Berente sorozat 1. helyezését tudhatta magáénak. Brigi Kiskunhalason a Határőr Dózsa SE leigazolt lovasa is.

Körülbelül 10 gyermek élvezhette a lovak és Brigi társaságát, többek között tázláriak, de jöttek Bócsáról is kisebbek. Megismerkedhettek Athos Fokossal, Fillérrel, Bandival, Charlieval, Sárikával és Robival. Nem csak lovagolni tanulhattak a gyerekek, hanem társasozhattak, lovas vetélkedőkön  vehettek részt, megismerkedhettek mindenféle lovas szerszámmal, – mint a kantár, nyereg, heveder, kapicán, kengyel, futószáras heveder- valamint a lovak fajtáival, – a Kisbéri félvérrel, Shagya-arabbal, Haflingivel, Welsh pónival és a magyar sportlóval.

Csütörtökön Bugacpusztára látogattak el, ahol a pusztaprogramot nézhették meg. Pénteken Kecskeméten a Marco Hildebarndt edzőtábor edzéseibe nyerhettek bepillantást.

További szép és eredményes időszakot kívánunk!

-Dusy-

MEGOSZTÁS