A korábbi évek hagyományainak megfelelően idén is megrendezésre került július utolsó hétvégéjén a Vadkerti-tón a Sörfesztivál. Az érdeklődőket pénteken és szombaton zenei fellépőkkel várták, vasárnap pedig a szokásos belépő áráért lehetett ellátogatni a strandra és megkóstolni a vízparton felállított faházakban az ízletes söröket.

-Hirdetés-

Az eseményről a Vadkert Komszolg Kft. vezetője Schnürlein Andor elmondta, hogy a sörfesztivált idén két naposra tervezték. A pénteki napot sajnos az esős, viharos időjárás megzavarta és a vendégek szórakozását tönkretette. Az eső szombat délelőtt 10 óráig zavarta meg a programot, majd utána ragyogó napsütés várta a tópartra érkezőket. A szombati napon a színpadon fellépett Lóci, Bódi Guszti és Bódi Margó, Révész & Závodi Piramis, valamint a Velcome Band. A szervezők idén próbáltak hangsúlyt fektetni arra, hogy a korábbi évekhez viszonyítva szélesebb sörválaszték legyen a rendezvény ideje alatt. Összesen négyféle kézműves sörgyártó termékei, akik hatféle csapolt sörrel és nyolcféle üveges sörrel várták az érdeklődőket. A helyi Kárpi Sör mellett még megtalálható volt három világmárka is különleges sörökkel. A vasárnapi kánikulai melegben még mindenkinek lehetősége volt, hogy ezeket a különleges söröket megkóstolja. Megtudhattuk a vezetőtől, hogy a nyár folyamán már nem fog változni a tó környezete. Azonban amint vége lesz a strandszezonnak elkezdődnek a több százmillió forintos pályázati támogatásból végrehajtandó beruházások. A tervek szerint a következő üdülési szezonra már teljesen megújul a tó környezete.

Végre volt sörválaszték a vízparton
Összességében elmondható, hogy a pénteki nap dugába dőlt a rossz időjárás miatt, de a hétvége másik két napján kiváló strandidő volt. A szombati műsorok ideje alatt sem töltötte meg több ezres tömeg a színpad előtti teret. A fellépők nem vonzották jelentős mértékben a vendégeket… A sörfesztivál idei legnagyobb előrelépése egyértelműen az volt, hogy végre volt sörválaszték a vízparton és több cég, kiállító termékeit kóstolhatták meg az érdeklődők. Korábban a sörfesztivál ideje alatt nagyrészt egyetlen sörárus faházát lehetett megtalálni a vízparton, ami azért enyhén szólva is messze volt a „sörfesztivál” jellegtől… Azt meg kell jegyezni, hogy borsos árai voltak az ízletes söröknek, hiszen az 500 forint körüli összegről indulva, akár 1000 forint feletti díjért is lehetett vásárolni egy korsó sört. A szervezők a faházak elé kihelyezett sörpadokkal próbálták hangulatosabbá tenni a környezetet, ami jó célt szolgált annak, aki enni, inni akart. A vasárnap folyamán már nem kellett megváltani a 2000 forintos belépőt az érdeklődőknek, mert erre a napra nem szerveztek fellépőket. A hagyományos strandbelépő áráért lehetett csobbanni a vízben és megkóstolni az ízletes söröket. Meg kell jegyezni, hogy a sörfesztiválon igen kevés soltvadkerti lakost lehetett látni és úgy tűnik, hogy a helyieket a Vadkerti-tó nyári nagyrendezvényei nem nagyon mozgatják meg.

 

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS