Az elmúlt hétvégén a sörről szólt minden a soltvadkerti Vadkerti-tón megrendezett Sörfesztiválon. A Vadkert Komszolg Kft által szervezett rendezvényen közel 30 féle sört lehetett megkóstolni, többek között a soltvadkerti Kárpi kisüzemi sörfőzde hat féle sörét is. Az 1990-es évek elején, Magyarországon több házi sörfőzde alakult, ekkor hozta létre Kárpáti János a Kárpi Sörfőzdét, ami mostanra fia Kárpáti Attila munkájával kiegészülve igazi családi vállalkozássá nőtt. Az első sörüket 1989 nyarán főzték le. Évről évre kis változtatásokkal, folyamatos tökéletesítéssel sikerült egyre jobb és tartósabb sört főzniük.

-Hirdetés-

A pénteken késő délutáni zenés programokat a Rumba Gitana együttes kezdte, majd a Sexnuggets zenekarral folytatódott. Sajnos a kis rajongói táboron kívül nem sokan mentek a színpad elé, és rontott a helyzeten a menetközben eleredő eső is. A Rock Life együttes kitartása dicséretes, őket már csak kevesen kisérték figyelemmel a fedett teraszok alól. Ezt látva a szervezők a DISCO-t már nem tartották meg.

Szombatra fordult az időjárás kereke, és nyárias időre fordult. A Napsütésben sokan látogattak ki a strandra és a Lóci Játszik zenekar, és a Bódi Guszti és Bódi Margó fellépésére már kezdtek gyülekezni az emberek a színpad elé. Teljesen a Révész & Závodi Piramis – évek koncertre telt meg a nézőtér. Levezetésnek hajnalig pedig a Welcome Band zenekar zenélt.

Vasárnap folytatódott a jó idő, így aki még nem kóstolta végig a hűsítő söröket az megtehette, vagy megmártózhatott a Vadkerti-tó vizében. A gyerekek sem unatkoztak, egész nap csúszkálhattak a vízicsúszdán, vízi biciklizhetek, vagy az új vizes játszótéren hűsölhettek.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS