A nyár folyamán több változás is történt a Kiskőrös LC megyei I. osztályban szereplő labdarúgó csapatánál. A fiúk a felkészülést új edzővel kezdték meg Miskovicz Bálint személyében, aki korábban három évig játékosként viselte a kiskőrösiek mezét.

-Hirdetés-

A változásokról a klub elnöke Dulai János elmondta, hogy az edző személyében egy olyan szakember érkezett a csapathoz, akinél „nincs elveszett labda” és ezt a győzni akaró, lelkes mentalitást próbálja majd átadni a fiúknak is. A klub vezetése azt kérte az edzőtől, hogy a nézők számára minél szórakoztatóbb támadó focit játsszon a csapat.

A játékoskeretben változás, hogy néhány labdarúgó, akik korábban kiegészítő emberek voltak, most a háttérbe vonultak. Ilyen Makó Zsolt és Somlyai Péter, mely labdarúgók, ha nagy szükség lenne rájuk, akkor szükség esetén a csapat rendelkezésére állnak. Új játékosként érkezett Kecskemétről a kiskőrösi gyökerekkel rendelkező Hajnal Gábor és Akasztóról visszajött Horváth Róbert. A legnagyobb igazolásnak a Kecskemétről érkező megyei gólkirály, Salami Eugene számít, aki középcsatár posztra érkezett és támadójáték fellendítését, valamint sok gólt várnak tőle. Jelenleg a csapat 20 fős kerettel készül, valamint az ifjúságiak közül állandó jelleggel 4 fiatal az első csapattal fog majd készülni.

A képen balról: Horváth Róbert, Salami Eugene, Hajnal Gábor

A továbbiakban az ifjúsági keretnek is 4 serdülő korú játékos a tagja lesz és az összes korosztályban így épül majd fel a képzés, hogy biztosítva legyen az átmenet a korcsoportokban. Óriási előrelépés történt a nyár folyamán az utánpótlásnevelés tekintetében. A továbbiakban egy kézben, a Kiskőrös LC irányítása alatt folyik városi szinten a fiatal labdarúgók képzése, melyhez a Petőfi után csatlakozott a Bem iskola is. A klubnak így jelenleg 14 csapata van, akikkel – a Bozsik programban való részvételen kívül – indulnak a különböző bajnokságokban. A fiúk mellett van az egyesületnek női felnőtt és utánpótlás csapata is. A klubnak összesen 262 igazolt játékosa van, ami megyei szinten kiemelkedő a létszám tekintetében. Az elnök megemlítette, hogy most dolgozzák ki azt a stratégiát, amely alapján az összes korosztályban egységes képzés és játékrendszer alapján fognak edzeni majd.

A klubnál edzőként dolgozik id. Pásztor Gyula, ifj. Pásztor Gyula, Makó Zsolt, Agócs Zoltán, Bárány Mihály, Kovács József, Sinkó Dorián, Füleki Antal, Rácz János, Mokrickij Viktor és Szlovák László. Újra Kiskőrösön dolgozik Hímer István, aki szakmai tanácsadó szerepkört lát el és az edzők munkáját segíti, koordinálja. A sportigazgató Füleki Antal lett, aki kidolgozza, összefogja az edzői munkát, Kovács László pedig kapusedzőként segíti a csapatot.

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS