Kiskőrös Város Önkormányzata a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül 280 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert kistermelői piac kialakítására, mellyel a piac teljes átalakítása valósulhat meg. 

-Hirdetés-

Azt gondolom, hogy Kiskőrös kellően nagy város ahhoz, hogy megérdemeljen egy modern termelői piacot egy fedett, de nem zárt területen. A piacra egyébként az igény óriási. Korszerűsítését, bővítését a mostani kistermelői piac mellett lévő használaton kívüli kereskedelmi áruházban és annak környezetében tudjuk megvalósítani– nyilatkozta korábban Domonyi László, polgármester.

A tervező, Szabó Ferenc építész és a városvezetés, a tervek kialakítása során igyekeztek a termelők és a vevők érdekeit egyaránt szem előtt tartani.

Szükség van arra, hogy ez a piaccsarnok vevőbarát, de ugyanakkor termelőbarát is legyen. Az, aki idehozza az áruját komfortosan és jól érezze magát, így lesz teljes az elképzelés. A kész tervet megmutattuk a termelőknek is, akiknek szintén sok jó ötletük volt, ezért visszaadtuk a tervezőknek átdolgozásra a konstrukciót – mesélte Domonyi László.

A projekt keretében a meglévő piac elbontásra kerül, a két évvel ezelőtt önerőből megvásárolt volt kínai áruház, illetve belső udvarrész teljes körű átalakítása várható, emellett 8 db nagy, 40 db kis árusító hely és 85 db külső árusító hely és természetesen további parkolóhelyek kerülnek kialakításra.Ez az épület teljesen át lesz alakítva, ez lesz itt a piaccsarnok. Emellett lesz még egy fedett 900 nm2-es nyitott piac, a nyári piac. A termelők ötlete alapján az új nyitott tér, a Piac tér és a Segesvári utca sarkán lesz kialakítva- emelte ki Domonyi László.

A termelők által kért változtatás a nyitott piac elhelyezésére irányult. A szakemberek jelenleg még dolgoznak az újragondolt változaton. Az engedélyeztetést követően, várhatóan 2019 szeptemberére készül el a beruházás, mely a tervek szerint mindennapos nyitvatartással fog üzemelni, lehetőséget biztosítva a kiskőrösi lakosok számára, hogy egy helyen juthassanak hozzá az egészséges kistermelői élelmiszerekhez.

Kutyifa Ilona 

MEGOSZTÁS