2018. augusztus 4-én pikáns mérkőzésnek ígérkezett a Géderlak – Kiskőrös kupa találkozó, mint utóbb kiderült az is lett. Az elmúlt évek kupamenetelő csapata fogadta a nyáron edzőt is váltó Kiskőröst. Miskovics Bálint első tétmérkőzése volt ez a Kiskőrös kispadján. Mindkét csapatban bemutatkoztak az új igazolások. A vendégeknél Eugene Salami és Hajnal Gábor is kezdett, Horváth Róbert pedig csereként lépett pályára. A hazaiaknál a Kecelről leigazolt Gazsi JánosVarga Stefánó és a Kalocsából érkezett Vass Levente is a kezdőben kapott helyet. Meg kell említeni, hogy a hazai Géderlakból nyaralás, sérülés és egyéb elfoglaltságok miatt szinte a fél csapat hiányzott. Többek között Varga Sándor kapus vagy éppen a játékos edző Salamon Miklós és a még mindig sérüléssel bajlódó Kohány Gábor. Hozzátéve azt is, hogy a Kiskőrösből is volt pár hiányzó.

-Hirdetés-

Ezen előzmények ismeretében úgy tűnhetett, hogy egy simább Kiskőrös győzelem is születhet, de a hazaiak tettek róla, hogy ez ne így legyen. A találkozó puhatolózó játékkal indult. Mindkét csapat próbálta felmérni a másikat. Az összecsapáson az első nagy ziccerből máris gól lett. Kovács Jánost ugratták ki, aki egyedül mehetett a vendég kapura, majd a kapus mellett higgadtan elgurította a labdát 1-0.

A 18. percben előbb a Géderlaknak majd a Kiskőrösnek is volt egy ziccere, de ezek kimaradtak. Aztán jött a 30. perc Varga Stefánó iramodott meg a jobb szélen, majd a tizenhatoson belül szabálytalankodtak vele. A játékvezető egyből a tizenegyes pontra mutatott. A megítélt büntetőt Kovács János értékesítette 2-0. Majd a 38. percben egy Madácsi beadás után Salami lőtt centikkel kapu mellé. Így a szünetre 2-0-ás hazai vezetéssel mentek a csapatok.

Az 57. percben Berkes Zsolt a saját tizenhatosa vonaláról precízen ívelt Kovács Jánoshoz aki megint egy az egyben mehetett a kapura. Egy védőt majd a kapust is kicselezte a vége megint gól lett 3-0. Majd kezdett látszódni a hazaiakon, hogy fáradni kezdenek. Egyre jobban kezdett nyomni a vendég Kiskőrös. A 63. percben Nagy Attila talált a kapuba egy kapu előtti kavarodás után 3-1. Két percre rá úgy jó 20 méterről jobbról lőtt egy bomba gólt szintén Nagy 3-2. Aztán a újabb két percre rá megint Nagy volt a gólszerző szépen csavart a jobb felsőbe 3-3. Ezek után a 84. percben egy szabadrúgás utáni kavarodás után Kohány Balázs sodorta a labdát a kapuba 4-3, és még itt sem volt vége. A 91. percben Nagy Attila labdaszerzése után ívelt Salamihoz, aki szépen passzolt Fülekihez, aki meg szépen a kapuba helyezte a lasztit 4-4.

Jöhettek a büntetők. Kovács János kezdett belőtte így tett Füleki is. Majd Molnár Tamás kihagyta Varga Stefánó belőtte előnyben volt a Géder. Utána viszont a hazaiaktól Rozsos csak úgy mint a vendégektől Molnár a bal kapufát találta el. Majd Salami és Hajnal is higgadtan értékesítette a büntetőket. A hazaiktól Fenyősi is betalált. Viszont az ötödik lövő Gazsi János a kapu fölé emelte a lasztit. A vendégek utolsó lövője Nagy Attila viszont nem hibázott így büntetőkkel 3-4-re a Kiskőrös nyert és jutott a kupa második fordulójában.

Összességében elmondható, hogy a szép számú közönség jól szórakozott. Kovács János és Nagy Attila is triplázott.

B.D. 

MEGOSZTÁS