Mint minden évben augusztus első szombatján, idén ismét megrendezték a tázlári polgárőrség által a hagyományosnak számító kerékpár túrát, melynek fő szervezője Majorné Rózsika és segítői voltak, e túrát átadva Tóth Gyula bácsi által Rózsikának 14. éve. Kiskunhalasi magánszemélyé az a Felső Bodoglári régi iskola, ahol az esemény lezajlott. Régesrégen volt egy Dél-Magyarországi megyék közti serdülő szépség verseny, melyet akkoriban a tázlári Takóné Csikós Betti nyert meg és vihette haza Suzuki személygépkocsiját. Egyik ilyen bicikli túra alkalmával a Kiskegyed egyik riportere is részt vett,  közben átadta Bettinek az elismerést. Akkor kapták a vándorsapkát is, melyet Gyula bácsi indított útjára 2005-ben, melyet tombolaként sorsolnak ki évről évre. A forróság ellenére közel 100-an ebédelhettek a bográcsokban főtt paprikáskrumplit tarhonyával, melynek szakácsai Vincze Zsolt és Vasmolnár Károly és kedvese voltak.

-Hirdetés-

Reggel 8 kor volt a gyülekező a Coop bolt parkolójában, ahonnan Takó Gábor alpolgármester vezényletével 28 km extra távot vittek véghez. Ezen szakaszon Kiskunhalasnak majd vissza Bodoglárra 12 fő tázlári és 11 fő pirtói is szívesen vettek részt, amely tavaly óta szerepel az útvonalban. Útközben egy-egy italos megálló is volt szomjuk oltásásra.

A megérkezőket nagyon finom lángossal várták, melyet Szakál Ferencné és kis csapata készített el.

A szervezők nem csak gyermekek részére találtak ki jópofa játékos feladatokat, hanem a felnőttekére is, melyet mindenki élvezett Takó Gábor levezetésével. Volt lufifújás durranásig, hullahopp karika dobás, dinnye evés kéz nélkül, szivacs segítségével kinél telik meg hamarabb az üveg, bekötött szemmel joghurt evés a társa segítségével, víz és sör ivás nem mindennapi módon.

Évek óta csettegőn hordják ki telitartállyal az iható vizet a vendégek számára a nagy melegek miatt.

Az egésznapi zenét DJ Major ,azaz Major Péter szolgáltatta, a hűsitő italokról a Rodeo kocsma gondoskodott, és végül de nem utolsó sorban aki fagyit szeretett volna, az megtehette Nagy Antalnál, a kiskunhalasi vállalkozónál.

Ebéd után tombolákat sorsoltak. Dijazták a legfiatalabb biciklist Szakál Hannát ,és a legidősebbet is, Kovács Benci bácsit.

A fődíjat Banga Tünde vihette haza, mely egy piros bicikli volt.

Az esemény támogatói, akik nélkül nem jöhetett volna létre, ezáltal köszönjük nekik:
Modok Zoltán, Fülöp János, Fülöp Jánosné, Rokolya Regina, Polgármesteri Hivatal, Bán Róbert, Bánné Égető Zsuzsanna, Takó Gábor, Fenyvesi Gábor, Horváth Ákos, Beke László, Pap Ervin, Paragi Miklós, Horváthné Németh Angéla, Patyi Sándor, Lehoczki Gábor, Pintér Tibor, Körmeni Sándor, Dr. Kléh Zsolt, Hazainé Gszelmann Éva, Vas Mihály, Seres Bolglárka, Benke Sándorné, Gazda+Papírbolt, Tázlári futball klub, Hadfi Endre, Kószó Endre, Major Péter, Gszelmann Viktória, Patai Lívia, Nagy Antal, Kónya Istvánné, Szakál Frerencné és segítői, Vasmolnár Károly és segítői, Katona József, Balog József, Péli Renáta, Baics Mihály,  Farkas János, Szélné Fejes Erzsébet, Tóth Gyuláné, Lakos István és Sütöri Balázs.

-Dusy-

MEGOSZTÁS