2018. augusztus 7-én délután kitelepült a Kiskőrösi Rendőrkapitányság és a kiskőrösi Család- és Gyermekjóléti Központ a Petőfi Sándor Művelődési Központhoz, hogy 13-17 óra között játszva tanítsa meg a 7-12 éves korosztálynak például a KRESZ szabályait. Az idelátogató kicsik és nagyok különféle bűnmegelőzési és balesetvédelmi foglalkoztató feladatokat is megoldottak például puzzle vagy ügyességi feladatok formájában. Mindez természetesen játékos keretek között, amely egyrészt szórakoztatja a résztvevőket, másrészt közben meg is tanulják az egyes szabályokat. A feladatok lebonyolításában segítségükre volt Baltás Adrienn c.r. zászlós.

-Hirdetés-

A Művelődési Központ előtt őrt álló OBB Marcival lehetett fotózkodni, illetve a rendőrségi autóba is beszállhattak a gyermekek, akik szirénáztak, villogtak,mint az igazi rendőrök. Sőt, némely szülő is beült az autóba, hiszen nem minden nap akad ilyen lehetőség számukra sem.

A bátrabbak kipróbálhatták a részegséget szimuláló szemüveget, meglepő módon a gyerekek jobban teljesítették a feladatot mint a felnőttek.

Kuti Erika c. r. őrnagy segített regisztrálni az érdeklődőknek a kerékpárjukat a Bike Safe programba. Lopás esetén a  Bike Safe segítség lehet a rendőrségnek és tulajdonosnak egyaránt, mivel a regisztrációt követően a bicikli bekerül adatokkal és képpel együtt egy országos   adatbázisba, így nagyobb eséllyel és gyorsabban akadhatnak rá az ellopott kerékpárokra.

Bár ma is hőség volt ezekben a délutáni órákban, ez sem tántorította el az idelátogatókat, akiket a Család- és Gyermekjóléti Központ kézműves asztalokkal várt az egyik hűvös teremben – a szabadidő hasznos eltöltése jegyében, mely a megelőzési szabályok ismerete mellett ugyancsak fontos összetevője a nap jelmondatának: Biztonságban nyáron is! A gyerekek színeztek, rajzoltak, karkötőtőt  vagy épp egyszarvúval esetleg szörnyecskével díszített tolltartót gyártottak. Az ügyes kezek alkotta munkadarabokat természetesen hazavihették a kis művészek.

DéKá

MEGOSZTÁS