Családi napot tartottak Kiskőrösön augusztus 15-én délután a TESCO parkolójában.  Ez a kezdeményezés már egy ideje sikeres volt más városokban is, így idén Kiskőrös is csatlakozott és egy véradással egybekötött szabadidős esemény várta az odalátogatókat.

-Hirdetés-

Hanák Évaa TESCO dolgozója és az esemény szervezője– elmondta, hogy szeretnék minden évben nálunk is megrendezni a családi napot valamilyen nemes cél érdekében. „Erre a napra különböző szervezetek ajánlották fel segítségüket, amikért nagyon hálásak vagyunk.”

A Megóvlak Állatbarát Alapítvány, a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Család- és Gyermekjóléti Központ egy sátorban várta a kicsiket arcfestéssel, csillámtetoválással és különböző kreatív feladatokkal. Az Önkéntes Tűzoltók és a Rendőrség (Baleset és Bűnmegelőzés) is kitelepült erre a délutánra. Az ügyességi feladatok megoldásánál és a rendőrségi autó feltérképezésénél Baltás Adrienn c.r. zászlós és Kuti Erika c. r. őrnagy segítségét vehették igénybe a gyerekek. Nagy kedvencünk volt az ittasságot szimuláló szemüveg, melyben egy gúlapiramist kellett felépíteni.

A tűzoltó autónál Podobni István (Kiskőrösi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka), Takács Péter Pál és Hlavács János tűzoltók navigálták az érdeklődő kicsiket-nagyokat, Évát pedig még munkaruhába is öltöztették. Természetesen a „vizezés” sem maradhatott el, mindenki kipróbálhatta eloltani a képzelt tűzet vagy lehűteni barátját.

Az áruházban a Mentők tartottak hősképzést. A profik szemléltetése után, egy próbababán az életmentés fontos mozdulatait gyakorolhatták.
A Magyar Vöröskereszt munkatársai nagyon elégedettek voltak, ugyanis csak az TESCO áruházba 3 óra alatt 52 ember vérét vették le…elmondhatjuk, hogy az első kiskőrösi TESCO családi rendezvény nagy sikerrel zárult és elérte célját. A nap folyamán közel 90 ember adott vért és ment életet ezzel. Mindannyiunkban HŐS lakozik, ismerjük fel és kamatoztassuk!

Köszönjük minden önkéntes segítőnek a részvételt és a Kévés Autónak a felajánlást!
A sorsolás a program végén megtörtént, a nyertes véradót a Kévés Autó munkatársa kiértesíti.

 K.Sz.

MEGOSZTÁS