A megyei I. osztályban szereplő Soltvadkerti TE labdarúgó csapata a nyár folyamán jelentős változásokon esett át. A csapattól többen távoztak, akiket helyi fiatalokkal pótoltak a felnőtt keretnél, így elmondható, hogy az idei szezonban szinte kizárólag soltvadkerti labdarúgók alkotják az együttest.

-Hirdetés-

A csapat a bajnokság első fordulójában a tavalyi ezüstérmes Jánoshalma otthonába látogatott, ahol 4-0 (2-0) arányú vereséget szenvedett. A fiúk az idei első hazai mérkőzésüket a második fordulóban a Szabadszállás SE ellen játszották, amely találkozó 3-3-as (2-2) döntetlennel zárult: Frittmann – Márki, Szarka, Rózsa, Vargacz, Radics, Pekker, Szalai, Fejes, Németh P., Palakovics. Edző: Ugrai Imre.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, amely során a 60 éves korában elhunyt Schiszler József sportbarátra emlékeztek, aki a soltvadkertiek rendezője és szurkolója volt. A kezdő sípszó után nem kellett sokat várni a mérkőzés első találatára. Egy gyors akció végén Németh Pál futott el a jobb oldalon és az felnőttek között első mérkőzésén kezdőként pályára lépő fiatal szép gólt lőve szerezte meg a vezetést a hazaiaknak (1-0). A 28. percben Pekker Roland ellen szabálytalankodtak a szabadszállásiak a büntetőterületen belül, ami után a tizenegyest Radics Zoltán értékesítette magabiztosan (2-0). Az álomszerű hazai kezdés után két nagy védelmi hibából szerzett góllal egyenlített ki a vendég csapat még az első félidőben (2-2).

A szünet után egy újabb nagy védelmi hibából szerezte meg a vezetést a Szabadszállás az 56. percben (2-3). A gól után fokozatosan került fölénybe a vadkerti gárda, ami Radics Zoltán révén a 68. percben góllá érett (3-3). A gól után több nagy helyzete is volt a vadkertieknek, de a győzelmet már nem sikerült megszerezniük. A fiatal soltvadkerti együttes nagyon küzdött és lelkesen játszott, miközben látszott, hogy erőnlétileg jó állapotban van a csapat.

Augusztus 26. (vasárnap) 17:00
Harta SE-Soltvadkerti TE

Szeptember 2. (vasárnap) 16:30
Soltvadkerti TE-Akasztó FC

Filus Tibor 

MEGOSZTÁS