Szigorú bizottság járta körbe többször is a bócsai Kozák-horgásztavat augusztus 20-án. Bíró István „Liba” és Virág Dávid horgászról horgászra járva mérték meg a fogást, majd engedték vissza a vízbe — lévén ezen a napon horgászversenyt rendezett itt Csipak Ágnes és csapata. Mint elmondták, fontos, hogy a kifogott hal a visszaengedés előtt minél kevésbé károsodjon. Ezért óvatosan fejtették ki a szákba akadt uszonyokat, adott esetben kopoltyúkat. Az igen magas szakmai érdeklődést mutatta a 28 nevező is, akik mindegyike előre bejelentkezett horgász volt.

-Hirdetés-

A fő hal a ponty volt. Ebből a fajtából került ki a rekordpéldány: 5,2 kg. A legkisebb „csaliméretű” hal pedig éppen 1 dkg-ot nyomott.

Az összesített legnagyobb tömegű fogás egy horgász esetében 33,35 kg volt. A résztvevők a verseny végén halászlét és birkapörköltet kaptak, majd kiosztásra kerültek a díjak és az érmek. És noha ingyenes ugrálóvár és szép környezet várta a helyi családokat, kevesen éltek ezzel a lehetőséggel Bócsán. Bizony, előző este sokan megfáradtak…

Káposzta Lajos

MEGOSZTÁS