A LADA szerelmeseinek maroknyi táborából több mint 20 évvel ezelőtt alakult meg a LADA Tuning Klub, a LADA Club Hungary elődeként. Akkoriban minden hónap első vasárnapján parkolókban jöttek össze, hogy megcsodálják egymás járgányait, kipróbálják és dumáljanak egy jót. Később, nagyobb terület után néztek, de a lényeg ugyanaz maradt: érezzék jól magunkat és a Ladáikat! 2001-ben a következő szintre lépve megalakították a LADA Club Hungary-t azzal a céllal, hogy az ország legnagyobb autósklubjai közé kerüljenek.

-Hirdetés-

A legelső találkozó még csekélyke létszámmal, a Skodások társklubjaként, a Hajógyári-sziget nagy parkolójában került megrendezésre, de 2001 augusztusában útjára indult egy legendássá vált LADA találkozó Gárdonyban. Míg 2001-ben mindössze 20 autó gördült be a gárdonyi strand bejáratán, addig 2010-ben már 300 autó és közel 1000 ember vett részt a kétnapos LADA Fesztiválon. A találkozók megfelelő helyszínét sokáig keresgették. Kezdetben volt a Mátyásföldi repülőtér, majd több helyszín után Soltvadkert, ahová már évek óta szívesen gurulnak be a Ladáikkal.

A LADA Club Hungary szervezésében a 17. találkozó alkalmából töltötték meg a Ladások és az autómárka szerelmesei a soltvadkerti Vadkerti-Tó Kempingjét augusztus 24-26. között. A színvonalas háromnapos rendezvény talán leglátványosabb programja az autós limbó mellett több kreatív és ügyességi vetélkedőn is megmérettethették magukat a résztvevők, mint például: homok LADA építés, brigád foci, brigádverseny, LADA-limbó, hangnyomás verseny, legerősebb Ladás és nem maradhatott el a gumifüstölés sem.

Természetesen zene nélkül nem találkozó egy találkozó, így az első nap estéjén egy retró zenés bulival kezdtek, majd a másnap nagy sikernek örvendő Ganxsta Zolee és a Kartel koncerttel folytatódott a buli. A fellépés után hajnalig tartó Disco zenével várták az érdeklődőket.

A rendezvény végére lehűlt az idő, és eleredt az eső is, de ennek ellenére mindenki vidáman, jó élményekkel gazdagodva indulhatott haza.

-K.Gy.-

MEGOSZTÁS