A HC Kiskőrös által üzemeltett helyi jégcsarnokban a kánikulai meleg sem volt akadálya annak, hogy valódi jégen gyakoroljanak a hokisok. A csarnokon kívül rekkenő hőség, belül pedig téli hideg fogadja a sportolókat is az ide ellátogatókat.

-Hirdetés-

Az egyesület részéről Szekeres Károly elmondta, hogy augusztus 13-tól beköszöntött a tél a kiskőrösi jégcsarnokba és azóta a 30 celsius fok fölötti kinti hőmérséklet ellenére is valódi jeget varázsoltak a küzdőtérre. Erre azért volt szükség, mert a bajnoki szezon már szeptember elején elkezdődik és az országos küzdelemsorozatban szereplő utánpótlás csapatok csak így tudnak megfelelően felkészülni. örömmel említette meg, hogy a jégcsarnok rendelkezik olyan komoly hűtéstechnikával, ami lehetővé teszi, hogy akár 35 celsius fokos külső hőmérsékletnél is jó minőségű jeget tudjanak varázsolni a játéktérre. A hűtés és a jó szigetelés miatt így jelenleg -4 celsius fokos a jég és 8-10 celsius fokos a jégcsarnok belső hőmérséklete. Kiemelte, hogy az országos előírásoknak megfelelő háttérrel rendelkezik a klub, amely az országos korosztályos bajnokságokban U8, U10, U12/2 gárda és U14-es csapatot szerepeltet. Mindezek mellett a HC Kiskőrös Öregfiúk, a Rémszarvasok és az Apa Hockey gárdái is itt játszák le hazai mérkőzéseiket. Rajtuk kívül még – amennyiben szabad a pálya – a Kecskemét, a Baja és a Szabadka öregfiúk csapatai is itt lépnek pályára. A HC Kiskőrösnek jelenleg közel 100 igazolt játékosa van, akikkel Zoran Jaramazovic „Szicsó” vezetőedző, Jozep Tabec segédedző Floridából, Szabó Zoltán erőnléti edző és Bíró László segédedző foglalkozik. Az ősz folyamán a tervek között szerepel még egy nagyon képzett szakember leigazolása még. A nyugodt működéshez szükséges anyagi feltételek minden tekintetben biztosítottak az éves munkához. A közelmúltban az öltözőket látták el jó minőségű száraz levegővel egy szellőztető berendezés kiépítésével. A távlati tervek között szerepel a játéktér növelése a csarnokon belül, ami által már a jégcsarnok az MJSZ előírásainak megfelelő mérkőzések lejátszására is alkalmas lenne.

Jégkorong toborzó

A kiskőrösi jégcsarnokban szeptember 5-én (szerda) nagyszabású toborzó lesz 10-17 óráig egy nyílt nap keretében a magyar Jégkorong Szövetség és a gyerehokizni.hu szervezésében. Az országos toborzó sorozat első helyszíne lesz Kiskőrös, amelyet várhatóan megtisztel jelenlétével a szapporói hősök közül Szuper Levente és Vass Márton válogatott jégkorongozók.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS