A nyári szünet utolsó napjaiban a leendő diákokat a matematika szakos tanárok ismétlő feladatokkal készítették fel a középiskolás hétköznapokra.

-Hirdetés-

Három pedagógus: Döme Géza, László-Kudron Ildikó és Baranyi Lászlóné minden nap 8-11 óráig mutattak be egy-egy átlagos tanórát, hogy hogyan zajlik a tanítás náluk.

Baranyi Lászlóné szavait idézve: ,,A matematikai előkészítő tábor már évek óta hagyomány az iskolában. Célunk az, hogy felelevenítsük a diákok tudását, amit nyáron elfelejthettek és, hogy hozzászoktassuk őket egy új tanítási módszerhez. Fontos megemlíteni azt is, hogy idén a felvételt nyert diákok több, mint 90%-a kérte ezt a lehetőséget, ami minden szempontból pozitívum, hiszen amellett, hogy minél többen szereztek tudást, az iskola előtt megismerhették egymást, hiszen új közegbe kerültek.”

A diákok már nagyon izgatottak és várják az új tanévet, hogy belecsöppenjenek a gimnazista életbe.

A háromnapos tábor alatt a gólyák foglalkoztak: a geometriával, függvénytannal és az általános iskolai tananyag többi részével is. Elmondásuk szerint nem voltak túl nehezek a feladatok, a tanárok pedig nagyon segítőkészek voltak.

T.R.

MEGOSZTÁS