Mintegy két hónappal kezdődtek el azok a munkálatok, ami által felújítják a kiskőrösi katolikus plébánia belső udvarát. A sok év alatt elhasználódtak a beton burkolatok az az épületek egyes részeire is rászorult már a felújítás.

-Hirdetés-

A munkálatokról Seffer Attila atya elmondta, hogy a belső udvarban található összes beton járdát felszedték, mely helyére térkő került. Az udvar középső részében parkosítás fog történni, füvet vetnek, fát és virágokat ültetnek el, valamint öntözőberendezés is kiépítésre kerül. A beruházás fedezetére az egyház a Kiskőrös Városért Alapítvánnyal közösen adott be egy pályázatot „közösségi programokra”. Ugyanis a jövőben az a terv, hogy az udvar részen tartanak majd családi napot, kisebb rendezvényeket, szabadtéri szentmisét vagy körmenetet.

A sikeres pályázatnak köszönhetően a munkálatokra 4,9 millió forintot nyertek, amelyhez még az egyház is hozzájárult egy bizonyos összeggel. A kivitelezést a Kőröskom Kft. munkatársai hajtják végre, mely várhatóan szeptember első felében befejeződik. A parkosításra majd ősszel kerül sor. Kialakításra kerül még két személygépkocsi elhelyezésére szolgáló garázs is. A belső udvarban található egy nagyobb üveg terasz rész, ami egy 2004-ben történt tűzeset alkalmával megsérült és az üveg részek több helyen már berepedeztek, illetve eltörtek. A tervek szerint ez az üveg taresz is felújításra kerül.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS