Feltörekvő fotós vagy? Vagy csak lelkes amatőr, akinek jó a képzelőereje? Ha szeretnéd próbára tenni fantáziádat a VIRA Magazin legelső nyereményjátéka nagyszerű lehetőség számodra.

-Hirdetés-

Fotóversenyt hirdetünk életkortól, nemtől, lakóhelytől függetlenül „Vizuális illúziókeltés” témában.

De mi is az a vizuális illúzió?
Tulajdonképpen egy optikai csalódás, melyet vizuálisan észlelt képek jellemeznek, olyanok, melyek eltérnek az objektív valóságtól. A szem által gyűjtött információ az agyban kerül feldolgozásra, hogy egy olyan észleletet adjon, ami nem egyezik az ingerforrás egy fizikai mértékével. Három fő típust különböztetünk meg: szó szerinti optikai csalódásokat, melyek olyan képeket hoznak létre, melyek különböznek azoktól a tárgyaktól, amelyek kiváltják őket; fiziológiai illúziókat, melyek hatást gyakorolnak a szemek és az agy egy jellegzetes típusának túlzott ingerlésére (világosság, dőlés, szín, mozgás); és kognitív illúziókat, ahol a szem és az agy tudattalan következtetéseket von le. Ezek „elme játékokként” is ismertek lehetnek. Az optikai illúziókat használják sokszor a művészek is.

Neked most nincs más dolgod, minthogy készíts nekünk EGY olyan fotót, mely az általunk meghirdetett „Vizuális illúziókeltés” kategóriába illik. Fontos, hogy a képet a saját neveddel és e-mail címeddel együtt nevezd el.

Az elkészült fotókat az informacio.vira@gmail.com e-mail címre várjuk
2018. augusztus 30. és szeptember 27. között. Facebook szavazás kezdete: 2018. szeptember 28. Az eredményhirdetés időpontja: 2018. október 15. 10 óra.

Az első három legtöbb Facebook kedvelést elért kép beküldőjét promóciós ajándékokkal, a legkreatívabb fotót különdíjjal jutalmazzuk. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen ajándékoknak örülnétek a legjobban. A meglepetésekre ITT tudtok szavazni. Az eredményről weboldalunkon, illetve közösségi oldalunkon értesülhettek majd.

A nyereményjátékot abban a hitben hirdetjük meg, hogy nemcsak minket, de olvasóinkat is szórakoztatják ezek a játékos képek, melyek a maguk komolytalanságában, azért azt a kérdést is feszegetik, hogy mennyire hihetünk annak, amit magunk körül látunk.

A nyereményjáték szabályzatát ITT találjátok!

A VIRA Magazin szerkesztősége 

MEGOSZTÁS