Idén is összegyűltek a kiskőrösi evangélikus óvoda, általános iskola, és gimnázium tanulói, pedagógusai, dolgozói és az első osztályosok hozzátartozói, az új evangélikus püspök, Kondor Péter, valamint az iskolák lelkészei, Pethő Szűcs Mária és Farkas Sándor.

-Hirdetés-

A tanévnyitó ünnepséget Szentgyörgyiné Szlovák Mária nyitotta meg beszédével, ahol elsősorban az 1., 7. és 9. osztályos diákokat köszöntötte.  Kiemelte néhány kollégáját, akik most tértek vissza néhány évnyi gyed, vagy gyes után, név szerint: Tiriczné Szabó Szilvia óvodapedagógus, Horváthné Ocskó Erika tanító, Lavati Roberta angol, illetve Agócs Ákosné magyar szakos középiskola tanárok.

Megemlítette a vezetői feladatukra felkért kollégáit is, Tiriczné Szabó Szilvia óvodai tagintézmény vezetőt, Horváth Kinga igazgatóhelyettest és Biácsiné Lucza Erika tangazdaság vezetőt.

Beszélt a műveltség fontosságáról, és arra ösztönözte a diákokat, hogy virtuális kapcsolatok helyett inkább merjenek örömmel tekinteni egy közös programra, legyen az szalonnasütés egy tábortűznél, vagy épp túrázás a hegyekben, élvezzék ki a gyerekkort, legyenek egyediek.

Miután az igazgatónő hivatalosan megnyitotta a 2018/19-es tanévet, a jelenlévők kis óvodásoktól hallgathattak meg egy verset, majd az iskolalelkészeik tartottak istentiszteletet, adtak áldást az elkövetkezendő hónapokra. A diákok meghallgatták az új püspök, Kondor Péter szavait, majd a három intézményvezető mondott útravalót, sok sikert és eredményekkel, emlékekkel teli tanévet kívántak a diákoknak.

T.R. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (72 db kép)
MEGOSZTÁS