A szüreti napok szombati napja „Barangolás a mesék birodalmában” című interaktív gyerekműsorral kezdődött a Pesti Zenés Színpad előadásával.

-Hirdetés-

Délben különböző gasztronómiai sátraknál ebédelhettek az érdeklődők, így megkóstolhatták a cigány- és hagyományos kiskőrösi ételeket is. Szokták mondani jó ebédhez szól a nóta, hát ez most sem volt másképp. A finom ebédhez délben a Kecskeméti Nótások Baráti Köre szolgáltatta a zenét.

A délután a folklórgálával folytatódott, ahol fellépett a Norvég Senior Tánccsoport, a Szivárvány Néptáncegyüttes, a SZÓ-LA-M AMI és a Hétszínvirág Alapítvány néptánccsoportjai, illetve a Hartai Hagyományőrző Kulturális Egyesület tánccsoportja is.

A veterán jármű randi és felvonulás idén is hatalmas sikert aratott. Számos autós, motoros büszkén hajtott végig a Petőfi út „vörös szőnyegén” régi járgányával.  A bemutatót követően különböző kategóriában díjazták a résztvevőket, akik ajándékcsomagot és koszorút vehettek át elismerés gyanánt.

Szakmai díj autó: Keresztesi Sándor REANAULT MOISA
Közönség díj autó: Kerekes Tamás TRABANT

Egy élet munkásságába is betekintést nyerhettek az érdeklődők, hisz a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ kamaratermében „Visszatekintés az út végéről” címmel nyílt meg Simonné Dulai Mária kiállítása. Ez volt a festőművész utolsó kiállítása.

Ezzel párhuzamosan a Kiskőrös 300 emlékév apropóján Kiskőrös története térképeken címmel időszaki kiállítás nyílt a Közúti Múzeumban. Szászi András szakgyűjtemény vezető megnyitó beszéde után a tárlatot Turán István történész mutatta be a megjelenteknek. Ezután lehetőség volt interaktív játékokon keresztül tesztelni kinek-kinek tudását Kiskőrös helytörténetével kapcsolatosan. A kiállítás október 30-ig megtekinthető a Múzeum nyitvatartási ideje alatt.

Idén sem maradhatott el a kutyaszépségverseny sem. Vinnai András nemzetközi küllembíró bírálta a kutyákat több kategóriában is.

Késő délutántól kezdetüket vették a koncertek. 17 órakor Varga Viktor lépett fel a Petőfi színpadon, aki megalapozta az est hangulatát, Utána Kothencz Lajos következett. Lajos 6 éves kora óta szerepel a nyilvánosság előtt, Szegeden táncdalfesztivált is nyert, tehát vérében van a zene. Ezt meg is mutatta újra nekünk, széles (közel 900 dal) repertoárjából felvonultatott néhányat a közönség nagy örömére.

Sajnos az est sztárvendége, Molnár Ferenc Caramel nem tudott fellépni a hirtelen jött vihar miatt.

Éjjelre kitisztult az idő, így aki bulizásra vágyott a Jet Caffee&Madeira Cafe Party sátrában megtalálhatta a helyét. Ezzel párhuzamosan az élőzenét kedvelők, az Úttörténeti Múzeumban a Szürkeverebek Jazz estjén szórakozhattak kedvükre.

Sz.Á., K.Sz. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (116 db kép)
MEGOSZTÁS