A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 4. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor. Ezen a játéknapon fogadta hazai pályán a Soltvadkerti TE együttese az Akasztó FC gárdáját.

-Hirdetés-

Soltvadkerti TE-Akasztó FC 0-3 (0-1)

Soltvadkerti TE: Frittmann – Frei (Torma), Szarka, Rózsa, Márki, Radics, Soproni (Németh P.), Palakovics (Pekker), Burszki, Font (Tóth Á.), Szalai.
Edző: Hatvanyi Edvárd.

Akasztó FC: Németh Zs. – Tratter, Megyes, Bánszki (Rákóczi), Juhász T., Szabó Zs. (Podmaniczki), Kósa, Fésűs (Nagy F.), Turancsik (Biber J.), Palla, Kudron (Lázár).
Edző: Szrenkó István.

A találkozó előtt az akasztóiak várták jobb előjelekkel a találkozót. A vendégek két győzelemmel és egy döntetlennel, a hazaiak pedig mindössze egy döntetlent elérve készültek a rangadóra. A soltvadkertieknél ezen kívül a találkozó hetében edzőcsere is történt, miután Ugrai Imrét a kispadon Hatvanyi Edvárd váltotta. A mérkőzés elején az akasztóiak támadtak többet, de sokáig egyik oldalon sem lehetett komolyabb helyzetet feljegyezni. A mérkőzés első találata a 38. percben esett, amikor egy előrevágott labdára az akasztóiak részéről Palla Lajos startolt rá és a felezővonaltól indulva két hazai védő kíséretével talált a hálóba (0-1). A szünetben ritka módom három cserejátékost is pályára küldött Hatvanyi Edvárd edző Pekker Roland, Németh Pál és Tóth Árpád személyében. A második játékrészt lendületesebben kezdték a vadkertiek, de a 61. percben egy szép akasztói támadás végén ismét Palla Lajos talált a hálóba (0-2). A második bekapott gól után nehezítette a hazaiak helyzetét, hogy Burszki Zoárd sérülés miatt nem tudta folytatni a játékot és cserelehetőség hiányában az utolsó fél órát a vadkertiek emberhátrányban játszották le. A 72. percben Tóth Árpád távoli lövése a felső lécen csattant és az onnan kipattanó labdát a Németh Zsoltot megelőző Szalai Ádám fejelte a hálóba. Az eset után a játékvezető a kapus támadása miatt a gólt nem adta meg és az akasztóaik javára ítélt szabadrúgást. Ezt követően több gólszerzési lehetősége és kapufája is volt még a soltvadkertieknek, de egy kontratámadás végén az akasztói Lázár Zsolt állította be a 0-3-as végeredményt.

Ifjúsági eredmény:
Soltvadkerti TE-Akasztó FC 4-0 (3-0)
Gólszerző: Sztankovics-2, Péczka, Lévai.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS