A te környezetedben is él olyan gyermek, akinek nélkülöznie kell, aki szeretet nélkül, vagy csonka családban él. Te mit teszel érte? Észreveszed egyáltalán a nehéz sorsú családokat?

-Hirdetés-

„Ahhoz, hogy a gyerekek felnőjenek, nem kell külön szoba, mindegyik szobába külön tévé, a gyerekneveléshez család kell.” (Popper Péter)

Segítő szándékú emberek mindig vannak, sőt olyan angyalok is, akik hivatásból köztünk járnak, mint például az Egészségügyi Gyermekjóléti és Szociális Intézmény Család- és Gyermekjóléti Központjának munkatársai Kiskőrösön, akik a feladatellátás tekintetében az egész járás területén tevékenykednek.  A gyermekekkel és családokkal folyamatosan aktív kapcsolatot tartanak, az intézmények jelzései alapján azt is tudják, hogy hol és mire van szükség. Az iskolakezdés különösen nagy terhet ró a családokra, ezért tanszereket és iskolai felszereléseket gyűjtöttek a nyáron. A gyűjtést Doszpod Kitti esetmenedzser koordinálta, a lebonyolításban pedig minden dolgozójuk részt vett.

A család- és gyermekjóléti központ egész nyáron fogadta a feleslegessé vált iskolatáskákat, tolltartókat, füzeteket, ceruzákat, színeseket, füzetborítókat. Fontosnak tartották a folyamatos gyűjtést, hiszen volt, aki rögtön tanévzárás után szelektált, míg mások ezt kicsit későbbi időpontban tették meg. Akadt olyan is, aki közvetlenül tanévnyitó előtt telefonált, hogy van felesleges tanszere, amit felajánl. Az adományozók nagylelkűségét ki kell emelni, többen vittek teljesen új tárgyakat. Elmondták, hogy amikor gyermeküknek vásároltak, akkor úgy gondolták, hogy néhány új darabbal támogatnák  a rászoruló gyermekeket. Kiskőrös járásban lévő gyermekek részére kerültek kiosztásra a táskák, tolltartók és egyéb eszközök.

Járjunk nyitott szemmel és szívvel, vannak olyan esetek, amikor szakember segítségére van szükség, de sokszor van, hogy mi is tehetnénk valamit egy-egy olyan családért, gyermekért, akik valamilyen problémával küzdenek. Legyél jobb ember!

B.M.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS