2018. szeptember 5-én egy önfeledt órát tölthettek a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola és a KT Bem József Általános Iskola alsó osztályos tanulói a Magyar Jégkorong Szövetség által szervezett Road show kiskőrösi állomásán.

-Hirdetés-

A jégkorong az egyik legdinamikusabb, legösszetettebb és legőszintébb sport. Itt nincs színészkedés, nincs alibi elvágódás, félmegoldás és sétálgatás. Itt nincs üresjárat, csak teljes gőzerő van. Sebesség, precíz megoldások, csapatmunka és közösség- olvasható a gyerehokizni.hu oldalán.

Ennek megfelelően egy jól felépített program keretén belül ismerkedhettek a gyerekek a jégkorongozással. A sportról Vas Márton 175 szeres magyar válogatott és Kiss Andrea, a MAC támadója beszéltek. Mindketten megerősítették, hogy biztonságos sport, amit lányok is játszhatnak, hiszen a sportolók védőfelszerelést hordanak. A hoki fejleszti a gyors gondolkodást, a találékonyságot és a villámgyors helyzetfelismerést.

A résztvevők sok-sok ajándékkal térhettek haza, de természetesen ezekért az apró tárgyakért tenni is kellett valamit, a vagy helyesen válaszoltak egy-egy kérdésre, vagy védőfelszereléseket pakoltak fel egy „játékosra”, vagy korongból tornyot építhettek. A gyerekek kipróbálhatták a floorball vagy más néven palánklabda játékot is, ami a jégkoronghoz hasonlít.

A HC Kiskőrös edzői, a Rajz Attila Jégpályán szeretettel várják mindazokat, akik kedvet kaptak e nagyszerű sport kipróbálásához.

B.M.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (55 db kép)
MEGOSZTÁS