A Soltvadkerti Önkormányzat a Vadkerti-tó fejlesztésére TOP pályázaton nyert közel 380 millió forintot. A beruházás a tervek szerint három ütemben valósulhat meg, mely által teljesen megújul a tó környezete.

A munkálatokról Lehoczki Ferenc polgármester elmondta, hogy az első ütemben mintegy 50 millió forintból megépült három pénztárfülke, felújították a tusoló aljzatát, napvitorlák kerültek elhelyezésre a strandon, napozóstég és gyermek vízi park és 5 db öltözőkabin épült. Most a második és a harmadik ütem tervezése van folyamatban, melyek engedélyezése idén ősszel zárulhat le. Az elképzelések szerint a Fekete Villa bejárójától (betonozott nagy parkoló) a színpad felőli oldalon található pénztár épületéig egy nagy központi főbejárat lenne kiépítve a következő egységekkel: fedett kerékpártároló, orvosi szoba, kisgyermekes családoknak kiszolgáló helyiség, öltöző, új vizesblokk, iroda.

A beruházás része lesz egy étterem építése is a színpad felőli oldalon található pénztár mellett, amely a strand területén és az utcai rész felé is rendelkezne kerthelyiséggel. Az étterem az önkormányzat tulajdonában marad és bérleményként szeretnék értékesíteni. A fejlesztés része lesz egy új kerítés építése, valamint parkosítás és füvesítés. A vízpart melletti sétány is megújul, és folytatódik a homokos part kialakítása is. Újabb árnyékolók lesznek elhelyezve a strand területén és napozó stégeket is kiépítenek még, amely utóbbiak közül az egyiket a tó közepén, mély vízbe helyezik el. A tó partján napozóágyak és napernyők teszik majd hangulatosabbá a pihenést. A beruházást 2019. június 1-re szeretnék átadni. A kemping fejlesztésében is gondolkodik az önkormányzat, ahol új vizes blokkot szeretnének építeni. Ez mintegy 50 millió forintból lenne kivitelezhető, melyhez rendelkezik az engedélyes tervekkel az önkormányzat és a beruházást pályázati forrás bevonásával szeretnék megvalósítani.

-Hirdetés-

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS