Mintegy 20 éves kapcsolatra nyúlik vissza a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola és a németországi stadtlengsfeldi általános iskola kapcsolata. A két intézmény testvériskolai partnerségben áll egymással, mely keretében az egyik évben a német gyermekek, a másikban pedig a Petőfis diákok látogatnak el a másik országba.
Idén a stadlengfeldiek 7. évfolyamos tanulói jöttek el Kiskőrösre, hogy egy hetet töltsenek el itt. A 30 fős német csoportot 19 olyan kiskőrösi diák fogadta, akik a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskolába vagy a helyi 6 osztályos gimnáziumba járnak. A testvériskola diákjai és kísérői a Vadkerti-tó egyik üdülőjében voltak elszállásolva.

-Hirdetés-

A német és magyar fiatalok igen mozgalmas egy hetet tudhattak maguk között, mivel több közös kiránduláson és látványos programokon vettek részt. Voltak Hajós-Bakodpusztán, városnézésen Kecskeméten, a megyeszékhelyen található Planetáriumban és ellátogattak Tőserdőre is. Az egyik nap megtekintették a kiskőrösi gimnáziumot, a Közlekedési Múzeumot és a közös lovaskocsikázás is nagy élményt jelentett.

A német testvériskola csoportja egy alapfát is elhozott Kiskőrösre, amit a barátság jeléül ültettek el a Petőfi Sándor Evangélikus Általános Iskola kertjében.

Részt vettek a Kiskőrösi Szüreti és Szlovák Nemzetiségi Napok felvonulásán és a helyi strand vizében is megmártóztak. Maradandó emlékekkel tértek vissza a budapesti városnézésről, ahol óriási élményt jelentett az Aqua World Parkban való fürdőzés.

A fiatalok csoportbontásban projektmunkákat is végeztek és a közösen elkészített anyagokat német és magyar nyelven ismertetve mutatták be a táborzárás alkalmával. A tervek szerint jövő év augusztusában majd a kiskőrösi diákok látogatnak el egy hétre a thüringiai Stadtlengsfeldbe.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS